Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  SDP

U subotu SDP-ova kestenijada

        22.10.2009.         1401 pogleda
U subotu SDP-ova kestenijada

U sklopu tradicionalne akcije prigodnog pečenja kestena Gradska organizacija SDP Virovitica organizira štand ispred Robne kuće u subotu 24.listopada, na kojemu će građanima uz kestene ponuditi i kuhano vino, te priliku da sa rukovodstvom socijaldemokrata porazgovaraju o aktualnoj problematici u našem gradu. Članovima i simpatizerima  oko 10 sati pridružiti će se i Ivo Josipović koji će domaćinima pomoći oko vrućih kestena. Pozivamo sve simpatizere, Virovitičanke i Virovitičane da se oslade pečenim kestenima te provedu nekoliko sati u društvu socijaldemokrata.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

chegy63
24.10.2009. 23:12
Vlado ak` ne možeš svršit` javi se doktoru, ostavi nas na miru. HDZ nisam spomenuo, samo sam se osvrnuo na tvoje građenje kulta ličnosti iz prvog komentara.
xxll
23.10.2009. 14:34
SUCI

U prvoj polovici prošle godine počela je sudska istraga protiv suca Visokoga trgovačkog suda RH Bariše Gašpara, okrivljenog za zloporabe i primanje mita. Zanimljivo je da se iz rezultata tajnih mjera, koje su se provodile nad Barišom Gašparom, izrodila i sumnja u zloporabu položaja

LIJEČNICI

USKOK je zbog sumnje u primanje mita “zaskočio” i nekoliko liječnika od kojih je zasigurno najpoznatiji slučaj riječkog kardiokirurga Ognjena Šimića. On je uhićen 16. kolovoza 2006. godine nakon što je Ljerka Krajnović prijavila da

HAC

MUP i DORH istražuju ugovore između HEP-a i HAC-a te HAC-a i tvrtke Dalekovod d.o.o. o kupoprodaji trafostanica na autocesti Zagreb - Split. HAC je za radove na gradnji trafostanica 2006. Dalekovodu platio 1,05 milijardi kuna, iako prema procjenama stručnjaka iz HEP-a ti radovi nisu stajali više od 150 milijuna kuna.

NISAM JA KRIV ZA OVAJ DUGI TEKST VEĆ HDZ KOJI "PROIZVODI " AFERE KAO NA TRACI. USKORO ĆE TERBATI ENCIKLOPEDIJA SVIH AFERA HDZ-A.
xxll
23.10.2009. 14:31
NEVENKA TUĐMAN

Već godinama se vodi spor protiv Nevenke Tuđman koja je tri puta nepravomoćno oslobađana optužbe za protuzakonito uzimanje provizija od Igora Kneževića u aferi s ugradnjom telefonskih centrala.

MAESTRO

U najvećoj antikorupcijskoj akciji USKOK-a provedenoj u HFP-u 2007. uhićena su tri potpredsjednika HFP-a, a četvrti je naknadno procesuiran. Josip Matanović je nepravomoćno osuđen na 11 godina zatvora zbog traženja mita u milijunima eura


U prosincu 2007. finalizirana je akcija Pet zvjezdica u kojoj su uhićeni Ivo Žeravica, pomoćnik predstojnika državne uprave Dubrovačke županije, i Antun Kralj, direktor tvrtke Konel. Prema optužbama USKOK-a, oni su od Gorana Štroka zatražili 320.000 eura

GRUNTOVEC

Operativna akcija Gruntovec koja je bila usmjerena prije svega na razbijanje korupcije u zemljišnoknjižnom odjelu zagrebačkoga Općinskog suda, dovela je koncem 2007. do uhićenja više službenika iz Gruntovnice, a kazneno je prijavljeno 26 osoba zbog traženja i nuđenja raznih pogodnosti

DIJAGNOZA

U veljači prošle godine pred sudovima u Osijeku i Splitu otvoreni su istražni postupci u slučajevima Dijagnoza 1 i Dijagnoza 2, u kojima je USKOK raskrinkao liječnike koji su uz novčanu nadoknadu sređivali pojedinim građanima medicinsku dokumentaciju za invalidske i vojne invalidske mirovine.
xxll
23.10.2009. 14:28
KAMIONI

Nabava kamiona za MORH koncem 2004. danas je jedan od najaktualnijih slučajeva u Hrvatskoj. Godinu i pol provodila se kriminalistička obrada, a ovog ljeta otvorena je USKOK-ova istraga protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegova tadašnjeg pomoćnika Ive Bačića

BRODOSPLIT

Afera Brodosplit pokrenuta je početkom 2006. nakon što je austrijski MUP upozorio hrvatske kolege na sumnjive transakcije na “poslovnom” računu Drage Mačeka u Grazu, a vezano za prodaju brodova.

IPSILON

Dražen Golemović (38), kontroverzni istarski poduzetnik, imao je vlastitu mrežu informatora i osoba koje su mu sređivale “probleme” u brojim državnim službama, prije svega u policiji, ali i u Poreznoj upravi

DUBAI

Nakon simulirane primopredaje novca, zagrebački poreznici Zdravko Markač i Ranko Vukoja uhićeni su u veljači ove godine sa 35.000 eura u označenim novčanicama. Bio je to dio mita od jednog poduzetnika, koji je postao USKOK-ov pouzdanik, da mu Porezna uprava ne bi provela nadzor
xxll
23.10.2009. 14:25
EVO AFERA KOJE SU SE DESILE U RH ALI BEZ ZADNJIH AFERA U HEP-U, HAC, HC, HŽ, MORHU, SABORU RH.....

15 korupcijskih afera koje su sramota za Hrvatsku

U ovogodišenjm izvješću Europske komisije u odnosu na Hrvatsku istaknut je problem korupcije. S jedne strane spominje se napredak jer su zakoni poboljšani pa okrivljenici sada moraju dokazati porijeklo svoje imovine, a ne obrnuto.

Kao pozitivan primjer navedeni su slučajevi Indeks i Maestro. No, korupcija i dalje prevladava unatoč činjenici da je povećan broj slučajeva kojima se pozabavio USKOK

Broj donesenih presuda i dalje je mali, a politički utjecaj otežava procesuiranje i širenje istraga na više razine. Posebno je istaknuta afera kamioni i bivši ministar Berislav Rončević. Donosimo pregled 15 najvećih slučajeva.

INDEKS

U rujnu 2008. USKOK i MUP proveli su akciju Indeks zbog korupcije na fakultetima u Zagrebu. Na policiju je privedeno 100-tinjak osoba, od kojih je procesuirano njih 70. Zbog kupnje ispita i sređiva
xxll
23.10.2009. 14:16
chegy63
PRIJAVI USKOK-U AKO NEŠTO ZNAŠ, ŠTO MI NE ZNAMO.
ŠTO SE DEŠAVA SA HDZ-OM???POČINJU U ZADNJE VRIJEME GOVORITI ISTINU:
PRVO JE HEBRANG PRIZNAO DA PRODAJA BRODOGRADIŠTA IGRIKAZ ZA EU, A SADA I SANADER PRIZNAJE DA SVI HDZ-OVCI DAMIR?????
PA TO IM SVE VRIJEME EU I HRVATSKI NAROD GOVORI. DA SU SVI HDZ-OVCI ISTI!!!!!!

SVI SMO MI DAMIR!!!!!!!!!!!!
Sanader pozvao na jedinstvo: Ne damo Polančeca

ZAR NISU TAKO GOVORILI I ZA RONČEVIĆA????
Na Predsjedništvu HDZ-a, na kojem se raspravljao o aferi u Podravci, `ukazao` se Sanader. `Nećemo se odreći Polančeca, u HDZ-u nema podjela`, rekao je počasni predsjednik.
Na četverosatnoj sjednici Predsjedništva HDZ-a raspravljalo se o posljedicama afere Podravka, a veći dio vremena potrošen je na dekorativnu podršku

U središnjici HDZ-a se pojavio i počasni predsjednik stranke i bivši premijer Ivo Sanader, koji je pokušao smiriti situaciju u trenutku kada Vladu trese afera Podravka, a HDZ podjele.

Naime, ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec danima se žali najbližim suradnicima da mu `jamu kopaju` ministar financija Ivan Šuker, s kojim je odavno u sukobu, a navodno mu pomaže i Vladimir Šeks.

Sanader je pozivao na jedinstvo u trenucima kada, kako je rekao, javnost i pojedini mediji žele unijeti razdor u redove stranke.

"Nećemo se odreći ministra Polančeca, u HDZ-u nema podjela", bio je zaključak sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Na Predsjedništvu je rečeno da stranka čvrsto podupire predsjedničkog kandidata Andriju Hebranga, a spekulacijama su nazvane priče o paralelnoj potpori kandidaturi Milana Bandića. Na sjednici je rečeno da se radi o medijskom "kukavičjem jajetu".

Istina je ipak da se mnogi u HDZ-u pribojavaju da će afera Podravka naškoditi Hebrangu, ali i njegovi učestali gafovi u medijima.

chegy63
23.10.2009. 12:43
Osim one sa Kregarovim stanom.
Pisac haških optužnica dolazi nam vaditi kestenje iz vatre :) E moj Vlado...
xxll
23.10.2009. 9:11
Konačno dilazi u VIROVITICU PRAVI POLITIČAR:
Vijesti iz nesvijesti - Korumpirani suci i političari opasniji od kriminalaca

Korumpirani suci i političari veća su društvena prijetnja od organiziranog kriminala. Građani još smatraju da političari izvlače najveću korist od korupcije, kršeći zbog toga pozitivne propise. Takvi su, naime, rezultati istraživanja javnog mnijenja o KORUPCIJI koje je na reprezentativnom uzorku od tisuću građana provela hrvatska ispostava Gallupa, po narudžbi Ministarstva pravosuđa.
- Odgovornost političara i dužnosnika veća je od ODGOVORNOSTI GRAĐANA, zbog POVJERENJA i DUŽNOSTI koje upravo građani DAJU političarima. PERCEPCIJA je vjerojatno takva zbog percepcije MOĆI političara……
Objasnila je da je ovo 190 tisuća kuna vrijedno istraživanje naručilo Ministarstvo jer su dosad istraživanja korupcije provodile samo nevladine udruge.

Josipović: Korupcija je način života
SDP-ov stručnjak za pravosuđe Ivo Josipović smatra da su građani sasvim ispravno procijenili političku klasu kao onu koja predstavlja najveću društvenu opasnost ako je korumpirana.

- Visoka korupcija opasna je i po više generacija građana. Uvijek ističem primjer privatizacije. Da nije bila koruptivna, ne bi mogla u tolikoj mjeri utjecati na društvo, na perspektive građana i na socijalni položaj milijuna ljudi. Mislim da su to građani ispravno procijenili. Činjenica da iskustveno kao najviše korumpirane doživljavaju liječnike i prometne policajce pokazuje da je korupcija postala način života, rekao je Josipović.
POLITIČAR KOJI IZA SEBE NEMA NITI JEDNU AFERU!!!!!!


Još iz kategorije SDPVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.