Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Virkas

U srijedu na Virkasu: "Avanture maloga Juju" Gradskog kazališta lutaka Rijeka

  vn           28.02.2023.         2017 pogleda
U srijedu na Virkasu: "Avanture maloga Juju"  Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Na programu 19. Virkasa u srijedu 1. ožujka (18 sati) gostuje Gradsko kazalište lutaka Rijeka s nagrađivanom predstavom „Avanture maloga Juju“ autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme Žarka Roje i Petra Bergamate), redateljice Renate Carole Gatice. Ansamb u Virovitici boravi od utoraka do četvrtka gdje će izvesti sedam predstava. Prva izvedba bila je jutros u 9:30, a  posljednja u četvrtak, 2. ožujka u 10:15 sati. 

U autorskom projektu poznatoga naziva redateljica, dramaturginja i glazbenica se bave translacijom pjesme u kazališnu predstavu. Bez želje za klasičnom dramatizacijom pjesme, autorice se ne oslanjaju isključivo na sadržaj pjesme. Upravo suprotno, naglasak je na njezinoj formi, na glazbenom obliku, melodiji i ritmu. Kroz proces zajedničkog istraživanja, autorski tim se fokusirao na pitanje: kako postaviti jednu pjesmu? Polazna točka istraživanja bila je pjesma koja je već generacijama jedna od prvih pjesmica koju djeca nauče.

Zajedno s glumcima, publika će ući u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Juju koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta. No, jedne se životinje boji – krokodila.

Mali Juju, kao i svako dijete pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gajimo neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati prevladati ih, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.

Glumački tim čine Andrea Špindel, Tilen Kožamelj, Damir Orlić, David Petrović i Zlatko Vicić. Skladateljica Ivana Đula, kreatorica scenografije, objekata i kostima Alena Pavlović, suradnik za scenski pokret Damian Cortes Alberti te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas