Sabor: MIP predložio pokretanje kaznenog postupka protiv Kuščevića
Sabor u petak o konačnom prijedlogu Zakona o službenoj statistici
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Kina: najranije cjepivo protiv koronavirusa biti dostavljeno na ispitivanja krajem travnja
Samsung se ispričao zbog slučajne obavijesti poslane korisnicima
Amsterdam planira erotski kompleks umjesto Crvene četvrti

  Aktualnosti

U srijedu 8. sajam poslova

        03.11.2015.         1118 pogleda
U srijedu 8. sajam poslova

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica organizira 8. Sajam poslova koji će se održati u srijedu, 4. studenog 2015. u restoranu LORD u Virovitici, Vukovarska cesta 13 u trajanju od 11 do 15 sati.Sajam poslova ima za cilj omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada kao i jačanje partnerstva za zapošljavanje svih aktera koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada.

Okupiti će tridesetak poslodavaca s područja Virovitičko –podravske županije kao i druge aktere na regionalnom tržištu rada.

Sajam poslova će omogućiti nezaposlenim osobama, studentima i učenicima:

  • ostvarivanje kontakata s više poslodavaca koji zapošljavaju radnike raznih kvalifikacija,
  • dobivanje informacija o poslodavcima, njihovim trenutnim i budućim potrebama za zapošljavanjem,
  • dobivanje informacije o sezonskom zapošljavanju na moru,
  • ostavljanje životopisa ili obrazaca o stečenim kvalifikacijama i radnom iskustvu,
  • obavljanje kratkih razgovora vezanih uz eventualno zapošljavanje,
  • uvid u ponudu mogućih usavršavanja i obrazovanja na području Virovitičko-podravske županije,
  • dobivanje informacija o mogućnostima sufinanciranja zapošljavanje kroz mjere aktivne politike zapošljavanja.
  • dobivanje informacija o Garanciji za mlade i Europskom socijalnom fondu
  • dobivanje informacija iz djelokruga rada Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

Jedan od partnera i sudionika tradicionalno će biti Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije. Osim što će uobičajeno dijeliti svoje promidžbene materijale vezane za rad u obrtu te mogućnosti daljnjeg obrazovanja, stručnog osposobljavanja i usavršavanja nakon redovnog školovanja, Komora će na vlastitom štandu predstaviti projekt „Promocija obrazovnih programa za obrtnička zanimanja“.

Komora je projekt vrijedan 194.000,00 kn prijavila na Javni poziv Ministarstva rada i mirovinskog sustava, koje je uz HZZ-ov Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU s Komorom 20. srpnja 2015. potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za njegovo financiranje u iznosu od 178.000,00 kn. Uz Komoru kao korisnika u projektu još kao partneri sudjeluju „Vidra“ Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica i Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača.

Osim predstavljanja na Sajmu poslova projekt uključuje još 3 aktivnosti: informiranje učenika završnih razreda osnovnih škola na području županije o mogućnostima upisa u škole koje provode obrazovanje za obrtnička zanimanjana, prezentacija škola partnera na 21. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „Viroexpo“ i demonstracija obrtničkih proizvoda i usluga na glavnim trgovima u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.