Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

U Slatinskom kraju voda je ušla u mnoga dvorišta

  Petar Žarković/glasslavonije.hr           19.03.2018.         1272 pogleda
U Slatinskom kraju voda je ušla u mnoga dvorišta

Dugotrajna kiša koja je padala na slatinskom području prouzročila je teškoće stanovnicima nekih dijelova grada i prigradskih naselja. Voda je napunila odvodne kanale uz prometnice i prelijevala se u dvorišta, na nekoliko mjesta kanalizacijske cijevi nisu mogle primiti velike količine površinske vode pa se ona izlijevala preko nogostupa, a voda je prodrla i u neke podrume. Riječ je uglavnom o sjevernom, nižem dijelu grada, gdje velike količine oborina uobičajeno stvaraju probleme. Najteža situacija bila je subotu kada je u poslijepodnevnim satima gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić aktivirao službe koje moraju reagirati u slučaju potencijalne opasnosti od poplave.

– Dobili smo informacije iz nekoliko dijelova grada i kako su informacije stizale, tako su dežurni odlazili na određena mjesta. Prema dojavama građana, kritična mjesta bila su u Ulici lipa, kod Šumatransa, gdje je intervenirala Javna vatrogasna postrojba, zatim u Lovačkoj ulici, određeni problemi javili su se u ulicama Vladimira Nazora i Matije Gupca, bilo je problema u prigradskom naselju Lukavac, ali moram naglasiti da su sve aktivnosti bile koordinirane - rekao je gradonačelnik.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Stjepan Venus kaže da je intervencija ispumpavanja vode kod Šumatransa s dvije crpke pomogla da voda s okolnih obronaka i nabujalog potoka ne prodre u radionice i poslovni prostor tvrtke.

Prema riječima gradonačelnika Ostrošića, još prije desetak dana, kad se prvi snijeg počeo otapati, za slučaj eventualne potrebe nabavljene su vreće i pijesak, a vatrogasci imaju i stroj za punjenje vreća.

– Kad su ljudi zacjevljivali prostor ispred svojih kuća da bi dobili parkirališta, u nekim slučajevima nisu korišteni profili cijevi kakvi bi morali biti, pa je postojala mogućnost da se javi potreba za rušenjem nekog mosta. Do toga ovaj put nije došlo, ali ćemo svakako morati upozoriti građane koji su učinili neke zahvate izvan standarda da to isprave, jer će nam se ovakve situacije ponavljati. Tridesetak godina takva je gradnja prepuštena stihiji, a sada smo u situaciji da će nam svaka jača kiša otvarati nove probleme.

Grad je od Hrvatskih voda dobio informaciju da se situacija nadzire i da je sve pod kontrolom, ali su ipak obavljene pripreme

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina