Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Glazba

U Slatini stalne smotre mladih glazbenika

  Petar Žarković/Glas slavonije           15.11.2011.         974 pogleda
U Slatini stalne smotre mladih glazbenika

Osnovna glazbena škola Slatina svečanim je koncertom svojih učenika i predstavnika glazbenih škola s kojima ostvaruje vrijednu suradnju obilježila Dan škole. Pojedinačno izvodeći djela na flauti, klarinetu, violini, trubi, gitari, tamburi, saksofonu i klaviru, ali i nastupom školskoga puhačkog orkestra, učenici su pokazali raznovrsnost i širinu glazbenog obrazovanja.
Kao gosti nastupili su učenici Glazbene škole "Jan Vlašimsky" iz Virovitice, GŠ "Weiner Leo" iz Szigetvara te GŠ Franje Kuhača iz Osijeka.
O uspješnosti slatinske škole govori broj od 246 njezinih učenika, od kojih su mnogi sudjelovali na natjecanjima i smotrama ostvarivši značajne uspjehe, a poslije se upisali u srednje glazbene škole. Brojnim glazbenim događajima škola se profilira kao jedan od nositelja kulturnih zbivanja u gradu. "U našoj je školi održana 4. međužupanijska smotra mladih violinista, s 43 sudionika iz 13 glazbenih škola", rekao je ravnatelj Antonio Brzica. Drugi je put ova škola bila domaćin smotre, a na okruglom stolu odlučeno je da škola bude stalni organizator smotre mladih violinista. U Slatini se svake druge godine održava i smotra mladih pijanista.
Ravnatelj Brzica posebno je istaknuo već tradicionalne koncerte za božićne blagdane, humanitarne koncerte u suradnji s gradskim Lions klubom te Glazbeni tjedan, koji se redovito održava pri završetku nastavne godine. Uspješna suradnja s brojnim ustanovama i drugim školama rezultirala je sudjelovanjem u IPA projektu, što je omogućilo nabavu puhaćih instrumenata za školski orkestar. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Glazba