Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Fotografija

U Slatini otvorena izložba fotografija - Međunarodni fotografski doživljaj baštine

        28.01.2010.         2021 pogleda
U Slatini otvorena izložba fotografija - Međunarodni fotografski doživljaj baštine

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, uz nazočnost, između ostalih, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, Predraga Bosnera tajnika Hrvatskog foto saveza, direktorica Turističkog ureda Slatina Helena Hegediš, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca, otvorena je izložba - XIV. međunarodni fotografski doživljaj, koja će u prostorima navedene škole biti postavljena do 15. veljače 2010. godine. Naime, Hrvatski foto savez i ove godine je priredio međunarodnu izložbu fotografija mladih „Međunarodni fotografski doživljaj baštine" za mlade autore do 21 godine, a na izložbu sudjeluju fotografi iz 58 zemalja. Izložba je rezultat opsežne programske aktivnosti namijenjene mladima do 21 godine starosti, koja je započela 1996. godine na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije i kojoj se od tada, svake godine, pridružuje sve veći broj zemalja. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Vijeća Europe i UNESCO-a s ciljem usmjeravanja što većeg broja mladih na fotografiranje i razumijevanje kulturne i prirodne baštine kraja iz kojeg dolaze. Izložba se održava u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini jer je jedna učenica navedene škole, Sanja Fodor, istaknuta članica Foto kluba Slatina, sa svojom fotografijom „Igra - selo Sopje" ušla u konkurenciju osam fotografija iz cijele RH koje sudjeluju na izložbi „Međunarodni fotografski doživljaj baštine".

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
1.2.2010. 8:48
Zbilja Gazdek kad smo na fotografiji baš me zanima što vidiš u fotografiji proćelja Gradskog muzeja gdje stoji neki plakat a vezano je za Noć muzeja.
To proćelje stoji tu već sigurno dva stoljeća mislim i ništa novo s tim.
Ja sam ti prije nekog vremena poslao jednu iz MSU Zagreb, aktualna izložba Aleksandra Srn(e)ca što je događaj od nacionalne važnosti i mislim da bi to potaklo barem jednog stanovnika Županije da se zaustavi u N Zagrebu i pogleda to.
Isto tako nije mi jasno što ti znače te face političara kao osobe dana, a koji se inače vrte 24 sata na nac TV.
tomislav
29.1.2010. 17:14
Zaista g. Franjo, budući da i sami dosta fotki snimite kao dopuna svakom postu, šta mislite zašto se tako sve masovnije fotografski ljudi izražavaju, zašto toliko izložbi posvuda, toliko najedanput otkrivenih talenata.
Neki vele da za to ne treba nikakvo obrazovanje tek mali kursić i evo novog Francuiza koji je postavio klasičnu teoriju fotografije. Dokaz našeg Hr Zagorja list, Štef Lupino.
Ili ako si novinar sa akredijacijom možeš snimati iz bliza političare bez straha da će ti njegova garda razbiti fotić (i nosić) a ja sam u Muzeju u Zagrebu vidio i jednu fotku bivšeg pr. Tita koja je snimljena sa dva tri metra udaljenosti kako se ovaj vozi u mercedesu sa suprugom, i mogu zamisliti od kakovog je povjerenja taj fotograf bio što je to mogao uslikati. Nije bio Ivo Etervović, drugi jedan ali neću reći koji.
Meni se ipak čini da sve to dolazi od nove tehnologije tj. digitalnih aparata, skidanja slika u kompjuter i fotošopiranja. Tu imas instant fotografiju ali i ogromnu stupicu da produciraš na stotine bezvrijednih fotografija.


Još iz kategorije Fotografija