Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Vjerski život

U Slatini održan 10. Festivad duhovne glazbe

  Ljubiša Živojnov           19.10.2009.         2756 pogleda
U Slatini održan 10. Festivad duhovne glazbe

U organizaciji odjela za djecu i mladež Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj i Mjesne crkve Slatina u subotu 17. listopada održan je jubilarni 10. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe»Slatina Fest» i dječji sabor. Sabor i Festival otvorio je voditelj mladeži Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj - Zlatko Musija. Prepuna kino dvorana Pučkog otvorenog učilišta u Slatini od jutra pa sve do kasnog poslijepodneva odzvanjala je pjesmom i radosnim glasovima djece koja su kroz glazbu i igru proslavljala Boga.

Najzanimljiviji dio prijepodnevnog djela bio je glazbeno-scenski prikaz pod nazivom »Pustolovina balonom» u kojem anđeo Charlie na satu geografije vodi jedan razred djece balonom po svijetu, gdje sreću raznu djecu svijeta koja slave Boga na svom jeziku i u nošnjama karakterističnim za tu državu. U prijepodnevnom dijelu djeca su izvela 12 glazbenih točaka. U poslijepodnevnom terminu koji je bio rezerviran za Međunarodni festival dječje duhovne glazbe, nastupilo je do sada najveći broj izvođača, njih preko dvije stotine. Izvođači su stigli iz desetak gradova Hrvatske, i iz susjednih zemalja: Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Kroz riječi svojih pjesama djeca su poslala poruke o ljubavi prema Bogu, miru među narodima i čežnji da ovaj svijet učine boljim mjestom za život. Posebno iznenađenje festivala ove godine bio je zbor SKID-a (Savez kršćanskih izviđačkih društava) koji je okupio oko 60 izviđača iz nekoliko izviđačkih društava. Bio je to svečani trenutak praizvedbe njihove izviđačke himne koju je za ovogodišnji ljetni kamp skladala naša sugrađanka prof. Svetlana Relić. Ovom himnom izviđači su zaokružili poruku cijelog dana. Volim Boga, volim ljude, volim prirodu! Korak po korak, s rukom u ruci, radosno do cilja!

Budući da Festival ima i humanitarni karakter  i ove godine prikupljena sredstva idu za djecu u potrebi. Sakupljenih oko 12.000 kuna dobrovoljnih priloga na ovom festivalu ići će za potrebe djece siročadi u Keniji. Inicijativa za pomoć ovoj djeci potekla je od obitelji Budulica iz Australije, koja je boravila u Keniji i za svog boravka uvidjela potrebe djece te siromašne afričke države. Obitelj Budulica podrijetlom je iz Hrvatske i već godinama zalaže se za osobe, posebno djecu koja su napuštena i bolesna  kao što je slučaj za djecom u Keniji.

I po posjećenosti ovogodišnji Festival nadmašio je sve dosadašnje. Kino sala Pučkog otvorenog učilišta bila je premala da primi sve koji su željeli da čuju i vide djecu kako radosno i vesela srca pjevaju Bogu na slavu. Za potrebe ovog Festivala pobrinuli su se i sponzori: Hrvatska konferencija Kršćanske adventističke crkve, Jadranska unija konferencija Kršćanske adventističke crkve, Grad Slatina, Advent d. o.o., Mjesna crkva Zagreb2,  Mjesna crkva Virovitica, Mjesna crkva Slatina, i Pleter vatrometi d.o.o. kojima ovim putem od srda zahvaljujemo.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Vjerski život