Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Poljoprivreda

U sklopu Europskog tjedna regija i gradova, kao primjer dobre prakse, predstavit će se Facebook grupa „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“

  vpž           09.10.2021.         630 pogleda
U sklopu Europskog tjedna regija i gradova, kao primjer dobre prakse, predstavit će se Facebook grupa „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“

U okviru Europskog tjedna regija i gradova (#EURegionsWeek), koji se od 11. do 14. listopada održava u Bruxellesu, kao primjer dobre prakse, u predstavljanju Hrvatske, Slavonije i Virovitičko-podravske županije, predstavit će se „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“.  Naslovom „Zajedno za oporavak“, ovogodišnji je program usmjeren na 4 teme: kohezija; zelena tranzicija; digitalna tranzicija i angažman građana.

Facebook grupe – „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“, u vrijeme koronavirusa, posebno vrijeme lockdowna, kupcima je otvorila mogućnost nabavke domaćih i zdravih proizvoda, ali i omogućila opstanak mnogobrojnih OPG-ova s našeg područja, kojima je u to vrijeme, kada su tržnice bile zatvorene, ta opcija omogućila prodaju svojih proizvoda. Europski tjedan regija i gradova (#EURegionsWeek) najveće je događanje posvećeno regionalnoj politici koje se svake godine održava u Bruxellesu.

S vremenom je to događanje preraslo u jedinstvenu platformu za komunikaciju i umrežavanje koja okuplja regije i gradove iz cijele Europe, uključujući njihove političke predstavnike, dužnosnike, stručnjake i akademike. Posljednjih 17 godina na tom se događanju uspješno promiče način na koji regije i gradovi koriste sredstva EU-a za poboljšanje svakodnevnog života građana.

Facebook grupu „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“  na početku epidemija koronavirusa, 23. ožujka 2020. godine pokrenula Sanja Sudar. Od tada do danas skupila 5.268 članova.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda