Banner
U Slavonskom Brodu prva hrvatska samoposlužna punionica prirodnog plina
Petrov: Od ulaska u EU više iseljenih nego za 45 godina komunizma
Plenković: Idućeg tjedna u četvrtak i petak nastava online
Mrak Taritaš poručila premijeru: Dajte konačno nešto odradite kako spada
U akciji Nubes prijavljeno 46 internetskih pedofila
Glavaš na suđenju za ratni zločin iz 1991: Ne razumijem konstruiranu optužnicu
Premijer u srijedu podnosi Godišnje izvješće o radu Vlade

  Poljoprivreda

U sklopu Europskog tjedna regija i gradova, kao primjer dobre prakse, predstavit će se Facebook grupa „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“

  vpž           09.10.2021.         346 pogleda
U sklopu Europskog tjedna regija i gradova, kao primjer dobre prakse, predstavit će se Facebook grupa „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“

U okviru Europskog tjedna regija i gradova (#EURegionsWeek), koji se od 11. do 14. listopada održava u Bruxellesu, kao primjer dobre prakse, u predstavljanju Hrvatske, Slavonije i Virovitičko-podravske županije, predstavit će se „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“.  Naslovom „Zajedno za oporavak“, ovogodišnji je program usmjeren na 4 teme: kohezija; zelena tranzicija; digitalna tranzicija i angažman građana.

Facebook grupe – „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“, u vrijeme koronavirusa, posebno vrijeme lockdowna, kupcima je otvorila mogućnost nabavke domaćih i zdravih proizvoda, ali i omogućila opstanak mnogobrojnih OPG-ova s našeg područja, kojima je u to vrijeme, kada su tržnice bile zatvorene, ta opcija omogućila prodaju svojih proizvoda. Europski tjedan regija i gradova (#EURegionsWeek) najveće je događanje posvećeno regionalnoj politici koje se svake godine održava u Bruxellesu.

S vremenom je to događanje preraslo u jedinstvenu platformu za komunikaciju i umrežavanje koja okuplja regije i gradove iz cijele Europe, uključujući njihove političke predstavnike, dužnosnike, stručnjake i akademike. Posljednjih 17 godina na tom se događanju uspješno promiče način na koji regije i gradovi koriste sredstva EU-a za poboljšanje svakodnevnog života građana.

Facebook grupu „Svježe i domaće s virovitičke tržnice“  na početku epidemija koronavirusa, 23. ožujka 2020. godine pokrenula Sanja Sudar. Od tada do danas skupila 5.268 članova.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda