Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Poljoprivreda

U rad puštena web stranica projekta Beekeeping revolution

  gg           09.07.2015.         2042 pogleda
U rad puštena web stranica projekta Beekeeping revolution

Danas je službeno u rad puštena web stranica www.revolucija-pcelarstva.com, projekta „Beekeeping revolution“ koju je osmislila i izradila virovitička tvrtka Prostudio. Projekt „Beekeeping revolution“ usmjereno je na stvaranje kapaciteta za razvoj pčelarstva i proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda putem edukacije postojećih pčelara i svih zainteresiranih za pčelarstvo i proizvodnju meda.

Projekt predstavlja pripremnu fazu za implementaciju velikog infrastrukturnog projekta „Bee Park“ u okviru kojega će se realizirati regionalna punionica i pogon za preradu meda i proizvodnju ostalih pčelinjih proizvoda. Provedba projekta trajat će 12 mjeseci, a usmjeren je na razvoj ljudskih potencijala i stvaranje kapaciteta za vođenje pozitivnih promjena, a sve s ciljem povećanja intenziteta gospodarskih aktivnosti te ostvarivanja ukupnoga rasta i održivoga razvoja. U skladu s EU strategijom Europe 2020., značajan naglasak u projektu stavljen je na smanjenje stope nezaposlenosti, siromaštva i socijalne isključenosti.

Web stranica je informativnog karaktera. Na kojoj će biti objavljivane sve aktivnosti i vijesti vezane za projekt. Projekt predstavlja pripremnu fazu za implementaciju velikog infrastrukturnog projekta „Bee Park“ u okviru kojega će se realizirati regionalna punionica i pogon za preradu meda i proizvodnju ostalih pčelinjih proizvoda.

Projektom će biti osposobljeno 50 osoba za bavljenje pčelarstvom kroz održavanje edukacija i vježbi u trajanju od 120 sati. Dugoročna svrha projekta je smanjiti stopu nezaposlenosti, siromaštva i socijalne isključenosti.

Projekta “Beekeeping revolution” provode Grad Virovitica, zajedno s Razvojnom agencijom VIDRA, Industrijsko-obrtničkom školom Virovitica te Pčelarskom udrugom Virovitica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda