Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Domovinski rat & branitelji

U Puntu na Krku otkrivena spomen-ploča i otvoreno šetalište poginulom branitelju Vitodragu Maračiću

  Petar Žarković/ Glas Slavonije           05.12.2016.         1375 pogleda
U Puntu na Krku otkrivena spomen-ploča i otvoreno šetalište poginulom branitelju Vitodragu Maračiću

U nazočnosti Marije Maračić, predsjednice Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina – Orahovica, u Puntu na Krku je otkrivena spomen-ploča njezinu sinu, poginulom hrvatskom branitelju Vitodragu Maračiću, te otvoreno šetalište s njegovim imenom.

Vitodrag Maračić rođen je u Puntu 1966. godine, bio je dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 3. gardijske brigade Kune, a život je dao u posljednjem pokušaju proboja u Vukovar 13. studenoga 1991. između Bogdanovaca i Marinaca. Mještani Punta i njegovi suborci nisu ga zaboravili, pa su Općina Punat i dragovoljci Primorsko-goranske županije organizirali postavljanje spomen-ploče, a na prigodnoj svečanosti o Vitodragu govorili su načelnik općine Punat Marinko Žic, umirovljeni časnik HV-a Mario Nađ te njegova majka. Spomen-ploču su otkrili predsjednik Udruge dragovoljaca Krka Nikola Mrakovčić i majka Marija Maračić, a blagoslovio ju je vlč. Ivica Kordić.

– Dragi branitelji, vaši poginuli suborci ostavili su vam zavjet da govorite istinu o Domovinskom ratu, da govorite kako su poginuli braneći domovinu. Neka svatko od vas priča samo istinu o Domovinskom ratu - rekla je majka Marija Maračić.

Nakon što su brojna izaslanstva položila vijence kod spomenika, kolona je krenula prema Šetalištu Vitodraga Maračića, gdje su ploču s njegovim imenom otkrili njegova majka i član UVDR-a Punat Nedo Tomić. Zapaljene svijeće i cvijeće položeni su i na grobu Vitodraga Maračića na puntarskom groblju, gdje počiva sa svojim preminulim, godinu dana starijim bratom, također dragovoljcem Domovinskog rata.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji