Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Promet

U proteklom tjednu utvrđeno je 288 prometnih prekršaja

  viroviticko-podravska.policija.hr           23.01.2017.         1060 pogleda
U proteklom tjednu utvrđeno je 288 prometnih prekršaja

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano devet prometnih nesreća, od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i osam s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. 

Ukupno je utvrđeno 288 prekršaja, od kojih 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 11 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 21 prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.46 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 39 godina koji je zatečen da upravlja vozilom u Suhopolju u četvrtak oko 20 sati. Vozač je sukladno odredbi čl. 134 Prekršajnog zakona uhićen, te mu je na Prekršajnom sudu izrečena novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 6 mjeseci. 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 5 osoba, od kojih 4 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme dok je isključena iz prometa, dok je temeljem odredbi čl. 137. istoga Zakona zadržana jedna osoba, također zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Dana 21. / 22. siječnja od 22 do 06 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je kod 142 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 40 prekršaja, a 15 je vozača zatečeno da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola zbog čeda su isključeni iz prometa.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet