Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Promet

U proteklom tjednu ukupno 406 prometnih prekršaja. Biciklista u 8:30 sati napuhao čak 2,57 promila

  vn           27.02.2017.         1569 pogleda
U proteklom tjednu ukupno 406 prometnih prekršaja. Biciklista u 8:30 sati napuhao čak 2,57 promila

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 4 osobe lako ozlijeđene. Pet prometnih nesreća su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola. 

Ukupno je utvrđeno 406 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 110 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 13 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,57 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 59 godina u Vojlovici u četvrtak oko 8,30 sati, a najveća brzina kretanja vozila od 120 km/h je utvrđena u utorak oko 20,45 sati u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine 70 km/h. 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 7 osoba, od kojih 5 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane, dok su 3 osobe zadržane temeljem odredbi čl. 137. istoga Zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

U srijedu, 22. veljače 2017. godine u poslijepodnevnim satima su na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Slatina provedene akcije usmjerene na nadzor i zaštitu vozača bicikla. U provedbi ovih akcija je kod 55 vozača nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 76 prekršaja, od kojih 38 prekršaja koje su počinili vozači bicikla 9, prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 28 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet