Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HGK-Županijska komora Virovitica

U Pragu predstavljeno gospodarstvo Virovitičko-podravske županije i Viroexpo

        25.09.2012.         2781 pogleda
U Pragu predstavljeno gospodarstvo Virovitičko-podravske županije i Viroexpo

Na poziv i u organizaciji zagrebačkog ureda Czech trade (Češke državne agencije za promicanje trgovine Ministarstva trgovine i industrije Republike Češke) i praške tvrtke Zakladani Staveb u Pragu su 20. rujna 2012.godine boravili predstavnici Hrvatske gospodarske komore (Središnjice i Županijske komore Virovitica), te predstavnici mađarskog gospodarstva, a u cilju daljnjeg jačanja međusobnih gospodarskih odnosa.

U hrvatskom izaslanstvu bili su Milan Vanđura tajnik HGK - Županijske komore Virovitica, Mato Ostojić pomoćnik direktora Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK i prof.dr.sc. Vladimir Andročec pročelnik Katedre Zavoda za hidrotehniku Katedre za temeljnu hidrotehniku Građevinskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu.

Izaslanstvo je u Pragu posjetilo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Češke, 23. Međunarodni sajam graditeljeva „FOR ARCH" (18. - 22. rujna 2012.) i tvrtku Zakladani Staveb.

Tomaš Kuchta direktor za bilateralne ekonomske odnose i promociju u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Češke primio je izaslanstvo iz Hrvatske u kom su bili predstavnici HGK, HGK - Županijske komore Virovitica i Građevinskog fakulteta iz Zagreba.

U razgovoru od Tomaša Kuchte direktora u Ministarstvu vanjskih poslova i Roberta Vindiša, voditelja Ureda Czech Trade u Zagrebu, je istaknuta dobra dugogodišnja suradnja HGK i osobito HGK - Županijske komore Virovitica, u aktivnostima, kojih je cilj poticanje i proširenje međusobne gospodarske suradnje Hrvatske i Češke. Osobito su istaknuti rezultati kontinuiranog predstavljanja hrvatskog gospodarstva (u glavnoj koordinaciji HGK - ŽK Virovitica, u suradnji sa  Sektorom za trgovinu HGK) na sajmu „Salima" u Brnu, te češkog gospodarstva (u organizaciji „Czech Trade", u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Češke u RH i gradom Vyškov), na sajmu „Viroexpo" u Virovitici, te ostalim manifestacijama u Hrvatskoj, kao i dovođenje potencijalnih investitora, od strane Czech Trade u Hrvatsku.

Izaslanstvo je, u okviru službene posjete Pragu, posjetilo i 23. Međunarodni sajam graditeljetva „FOR ARCH" (18. - 22. rujna 2012.god.). U razgovoru s Jaroslavom Čižek generalnim direktorom i Danielom Bartoš direktorom sajma i ostalim suradnicima, koji su predstavili ovaj i sve ostale sajamske manifestacije i aktivnosti, Milan Vanđura je predstavio sajam „Viroexpo" i županijsko gospodarstvo.

Obostrano je iskazan interes, te je dogovoreno da se tvrtka ABF sa svojim sajmovima predstavi na 18. „Viroexpo 2013" samostalno ili u okviru predstavljanja Češke, a hrvatske i županijske tvrtke („Drvene konstrukcije" iz Voćina već su iskazale interes za predstavljanje lameliranih nosača - krovne i ostale konstrukcije) na sajmu „FOR ARCH 2013".

Hrvatsko i mađarsko izaslanstva su posjetila i češku lider tvrtku Zakladani Staveb, gdje su ih primili Jiri Muhl tehnički direktor i Dušan Volesky direktor za Hrvatsku i član Uprave za Hrvatsku, koji su ih upoznali s poslovanjem tvrtke, projektnim uredom i laboratorijem, a gdje je prof.dr.sc. Vladimir Andročec pročelnik Katedre Zavoda za hidrotehniku Katedre za temeljnu hidrotehniku Građevinskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu, razmijenio projektno-organizacijsko-operativno-tehnička iskustva. Svi članovi izaslanstava su posjetili gradilište kompleksnog građevinskog objekta u Pragu.

Fotografije

Naslovna:  U Ministarstvu vanjskih poslova Republike Češke: Dušan Volesky, Robert Vindiš, Mato Ostojić, Tomaš Kuchta, Milan Vanđura i prof.dr.sc  Vladimir Andročec.

1.Razgovori na sajmu: Daniel Bartoš direktor sajma, Jaroslav Čižek generalni direktor sajma, Milan Vanđura tajnik HGK - Županijske komore Virovitica i Robert Vindiš voditelja Ureda Czech Trade u Zagrebu

2.  Razgovori u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Češke

3. Jedna od izložbenih hala sajma (dimenzija 240x45 m)

4. Posjet gradilištu

5 i 6. Poslovni razgovori u Zakladani Staveb

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica