Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

U pivovari Daruvar zasukali rukave

        19.08.2010.         1793 pogleda
U pivovari Daruvar zasukali rukave

Dok pripreme za promociju novog piva iz Daruvarske pivovare teku prema planu i iza zatvorenih vrata, veliki radovi izvode se u ekonomskom dvorištu pivovare i na krovovima poslovnih zgrada. Dijelom su uvjetovani i lipanjskim olujnim nevremenom.

„Tuča koja je sredinom lipnja zadesila Daruvar nanijela nam je velike štete, a na poslovnoj zgradi stradao je crijep, pa smo ga morali promijeniti," rekla nam je direktorica pivovare Emira Škalić. „Istovremeno, promijenili smo o krovište silosa, koje je prokišnjavalo, a za to smo koristili sendvič panele siračkog Kumala, koji posluje također u okviru Kufner Grupe te tako po prvi put imamo sinergiju poduzeća unutar korporacije."

Uklonjeno je i nekoliko borova na samom ulazu u krug tvrtke, koji su korijenjem ozbiljno zaprijetili podrumima pivovare. Drvna masa iskorištena je za izradu potpornja u potkrovlju, a rušenjem borova otvoren je lijep pogled na tvornički krug.

Tehnički direktor Pivovare Tomislav Horvat rekao nam je da štete od nevremena, koje su prijavljene nadležnom povjerenstvu iznose 250 tisuća kuna, a dijelom će biti namirena od osiguranja. Istovremeno, investicija u silosno postrojenje premašuje taj iznos, a doseći će možda i 300 tisuća kuna. „Bez kvalitetne sirovine nema ni kvalitetnom proizvoda, pa smo kao odmah krenuli u zaštitu skladišta sirovine," rekao nam je T. Horvat. Najavio je nastavak radova na unutrašnjem uređenju silosa, a potom na obnovi opreme laboratorija, u što će do kraja godine biti uloženo oko dvjesto tisuća kuna. „Razgovaramo s dobavljačima opreme, kako bismo što prije osigurali najnužnije uvjete za kontrolu kvalitete piva, a istovremeno prikupljamo ponude za karbonizaciju, što će stajati gotovo pola milijuna kuna. Već su nam stigle i neke ponude za paletizaciju i depaletizaciju, no to je projekt težak oko tri milijuna kuna, koji ćemo realizirati paralelno s gradnjom novog skladišta."

Cijeli članak i fotogalerija na Pivnica.net

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo