Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gastro

U Pikitu se jede najkvalitetniji kebab u gradu. Meso je odlično pečeno, umak ukusan, povrće svježe

  vn           27.03.2019.         4346 pogleda
U Pikitu se jede najkvalitetniji kebab u gradu. Meso je odlično pečeno, umak ukusan, povrće svježe

Sve meso koje nije bilo ispravno povučeno s tržišta u rekordnom roku, veterinarske i sanitarne inspekcije obišle su sve objekte u kojima se prodaje döner kebab i zaključile da je taj omiljeni obrok brze hrane posve siguran za konzumiranje, potvrdio je prije nekoliko dana u saborskoj raspravi državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva Željko Kraljičak.

Nakon vijesti da je za kebab korišteno zaraženo meso uvezemo iz Poljske uslijedio je šok, kako za one koji ga redovno koriste u svojoj prehrani tako i za vlasnike lokala koji su postali kolateralne žrtve slabe kontrole kvalitete uvoznih namirnica i političkih prepucavanja krupnih političkih riba. Alarmantne vijesti, gotovo na rubu senzacionalizma rezultirali su padom potrošnje kebaba u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Virovitici. Naš grad je, pisali smo o tome, bio pod posebnom prismotrom jer ministar poljoprivrede, u čijem je resoru uvoz hrane, živi u Virovitici pa je od više stotina kebabdžinica prstom uprta u virovitički Pikito.

„Bilo je teško prvih dana, ali tržište se sada polako oporavlja i gosti nam se vraćaju. Ustvari, naši stalni potrošači, oni koji nam dolaze gotovo svakodnevno nisu ni otišli. Imali su povjerenja u ispravnost i kvalitetu i tako nam davali podršku. No, ono što je najbitnije u cijelo toj priči je zdravlje naših gostiju. Nitko nikada nije imao nikakvih zdravstvenih poteškoća niti posljedica“, kažu nam u Pikitu, nešto više od mjesec dana nakon što su postali predmetom medijskih napisa.

One koje vole i obožavaju kebab ništa nije smelo. U anketi koju smo proveli među slučajnim gostima ističe se iznimna kvaliteta svih namirnica, od mesa i friških lepinje do ukusnih umaka i svježeg povrća koje se služi kao prilog. Prostor je ugodan i uredan, osoblje je maksimalno ljubazno i uslužno.

A što očekuje od dobrog kebaba? Osnovno je da meso mora biti odlično pečeno. Mora biti bogat, ali tako da ne izgleda neuredno i da namirnice ne ispadaju. Ovaj u Pikitu upravo je takav, fanovi kebaba iz Virovitice to znaju pa ga se ne boje jesti. Ocjenjuju od jako dobar do odličan.

„Iznimno nas to raduje jer znači da je put koji smo odabrali, a to je prije svega kvaliteta namirnica, dobar. Opet se pokazalo da, dugoročno gledano, na tome ne treba štedjeti“, kaže nam obitelj Mlinarić koja je sve svoje iskustvo i znanje uložila u ovoja posao.

Kebab najbolje ide radnim danima u vrijeme gableca i subotom poslije ponoći kada mladi iz noćnih klubova ogladne pa dođu po novu dozu kalorija za izdržati do jutra.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gastro