Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2024.

U petak u ponoć istječe rok za kandidature

  Hina           29.03.2024.         729 pogleda
U petak u ponoć istječe rok za kandidature

U petak do ponoći, rok je do kojega političke stranke, koalicije i birači mogu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati kandidacijske liste i kandidature za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja. U Hrvatskom saboru, gdje DIP zaprima liste i kandidature, u petak će biti poprilična gužva, dolazak je najavilo 24 predlagatelja, među njima i HDZ, koji će svoju kandidaturu predati u 13 sati.  

Kandidature će u petak predati i SDSS, za 12. manjinsku jedinicu, stranka Možemo, Radnička fronta, Pravedna Hrvatska, Socijaldemokrati, dvije pravaške stranke i jedna pravaška koalicija, umirovljeničke stranke itd. Posljednja je, za sada, svoj dolazak u 21,30 sati najavila Agrarna stranka - Pokret za hrvatsku poljoprivredu, akcija za promjene.

Kada se u ponoć zatvore vrata na saborskoj zgradi, DIP ima 48 sati da prihvati i objavi sve pravovaljano predložene liste te imena i prezimena kandidata za svaku izbornu jedinicu. Krajnji rok do kojega to treba učiniti je nedjelja (Uskrs) do ponoći, no može to učiniti i prije, a što će, vjerojatno, i biti slučaj, u subotu poslijepodne.

U trenutku kad DIP na svojoj mrežnoj stranici objavi pravovaljane liste i kandidature, počet će službena izborna promidžba u kojoj će izborni sudionici birače i službeno moći uvjeravati da su baš oni najbolji izbor da vode državu u iduće četiri godine. Službena promidžba završava 15. travnja (ponedjeljak) u ponoć, nakon čega u Hrvatskoj nastupa dvodnevna izborna šutnja, uoči izbora u srijedu, 17. travnja.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2024.