Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Kazalište

U petak u Kerempuhu praizvedba predstave “Happy End” Nikole Zavišića i Dore Golub

  Kerempuh           19.04.2022.         3141 pogleda
U petak u Kerempuhu praizvedba predstave “Happy End”  Nikole Zavišića i Dore Golub

U petak, 22. travnja u Kerempuhu će se održati praizvedba predstave “Happy End” (ili Putovanje kroz maštu Mašinu) Nikole Zavišića i Dore Golub. Predstava podnaslovljena kao optimistična mračna komična disco avantura s pjevanjem u svoje središte postavlja suvremenu junakinju Mašu, mladu ženu u ranim tridesetim godinama života, visokoobrazovanu i kreativnu, ali i nezaposlenu i bolno usamljenu.

Maša se naoko slučajnim, sasvim proizvoljnim odabirom nađe u ulozi protagonistice vlastitog kazališnog putovanja, iščekujući kao njegov ishod sretan kraj, poslovično tipičan za žanr romantičnih komedija, ili komedija kao takvih. Kad shvati da ju je kazališna mašinerija za proizvodnju snova odabrala kao junakinju svoje igre i/li eksperimenta, Maša se ponada da će u fikciji pronaći zasluženo mjesto koje nije našla u stvarnosti, ali i ispuniti jednu od najvećih osobnih želja: želju za istinskom romansom i doživljajem prave ljubavi.

U tom začudnom, snolikom, pa čak i idiličnom novom svijetu u koji upada poput kakve moderne Alise u zemlji čudesa, Maša susreće niz šarolikih likova te, što je još važnije, konačno postaje protagonistica vlastitog narativa, i shvaća da uopće nije tako obična, nezanimljiva i prosječna kako je o sebi prethodno mislila.

Teško bi se, uostalom, i mogla požaliti kad na svojem putovanju pleše uz vedre i nostalgične zvuke italo disco glazbe i sudjeluje u prizorima iz omiljenih filmova, dok je iza svakog ugla iščekuje neko novo nadrealno iznenađenje. No kakva bi to fikcija bila bez pravog negativca – ili simulacija bez pogreški u kontinuitetu? Ubrzo će se pokazati da do žuđenog sretnog kraja i nije baš tako lako doći kako se naizgled čini…

U predstavi igraju Mia Anočić Valentić, Dražen Čuček, Anita Matić Delić, Josip Brakus, Ozren Opačić i Josipa Anković.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kazalište