Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Virkas

U petak Histrioni: Tko je srušio Berlinski zid

        11.02.2011.         2477 pogleda
U petak Histrioni: Tko je srušio Berlinski zid

Glumačka družina Histrioni večeras gostuje s predstavom Tko je srušio Berlinski zid, prema tekstu Amira Bukvića. Glume Dragan Despot, Barbara Vicković, Siniša Popović i Tara Rosandi, a redatelj: Zoran Mužić. Predstava je nagrađen Nagradom za dramsko djelo Marin Držić za 2009 godinu. Amir Bukvić napisao je sjajnu dramu o novijoj hrvatskoj i svjetskoj povijesti, globalizmu i terorizmu, državi i pojedincu, politici i umjetnosti, progonitelju i žrtvi, Havelu i Vladeku, pritom se majstorski poslužio kazalištem u kazalištu, Pirandellovim načinom, gdje se svjetovi pretapaju. Amir Bukvić pokazao je i s Djecom sa CNN-a da zna o ozbiljnim temama pisati na duhovit način. Tko je srušio Berlinski zid žestoka je satira prema svemu i svakome - nasmijat će vas, uozbiljiti i zamisliti - te na kraju ipak sretno završiti, jer, poslije dvadeset godina svjetskih , povijesnih turbulencija, opet će se okupiti razbijena obitelj.

'Prvi dio događa se krajem prošlog stoljeća, nešto prije pada Berlinskog zida te poslije pada Berlinskog zida kada počinje raspad Jugoslavije. Drugi dio događa se na samom početku novog tisućljeća. Treći dio događa se devetnaest i dvadeset godina poslije pada Berlinskog zida, na relaciji Zagreb, Stockoholm, Praha, Davos.

Usudio sam se, u vremenskom periodu od pada Berlinskog zida do današnjih dana, 'prošetati se' tranzicijskim putem, kojim prolaze države do europske integracije, gdje ih onda čekaju suočavanja s novom realnošću... što je zapravo naš usud, htjeli mi to ili ne, izjavio je  autor.

Više

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije VirkasVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.