Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Gospodarstvo

U Park prirode Papuk postavljene punionice za električne automobile

        10.11.2015.         1349 pogleda
U Park prirode Papuk postavljene punionice za električne automobile

Javna ustanova Park prirode Papuk postavila je punionice za punjenje električnih vozila na prostoru Paka prirode Papuk. Punionice su postavljene u sklopu programa „Zelena linija“ koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji je namijenjen javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim područjima (nacionalnim parkovima i parkovima prirode).

Program „Zelena linija“ potpuno je u skladu i s politikom energetske učinkovitosti RH iskazane u Strategiji energetskog razvoja, Nacionalnim programom energetske učinkovitosti za razdoblje od 2008. do 2016. godine te nacionalnim akcijskim planovima energetske učinkovitosti koji slijede iz navedenog Nacionalnog programa.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 171.469,83 kuna od toga je 80% Javnoj ustanovi Park prirode Papuk financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu ovog projekta postavljene su dvije samostojeće stanice za punjenje električnih vozila, od toga jednu u Velikoj a drugu u Park šumi Jankovac, kao i jednu zidnu stanicu za punjenje vozila.

Postavljanjem punionica i korištenjem električnih i hibridnih – plug in vozila, doprinosimo zaštiti prirode i okoliša te cjelokupnoj društvenoj zajednici jer će se korištenjem ovakvih automobila smanjiti štetne emisije koje proizvode konvencionalni motori s unutarnjim izgaranjem – rekla je ravnateljica Parka prirode Papuk mr.sc. Kristina Kožić.

Ovo je tek jedan u nizu projekata koji su realizirani u protekle 3 godine u Parku prirode Papuk. U narednom periodu planira se nekoliko velikih infrastrukturnih projekata a jedan od njih je i izgradnja kamp odmorišta u Velikoj čiji se početak radova očekuje uskoro.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo