Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

U Park prirode Papuk postavljene punionice za električne automobile

        10.11.2015.         1402 pogleda
U Park prirode Papuk postavljene punionice za električne automobile

Javna ustanova Park prirode Papuk postavila je punionice za punjenje električnih vozila na prostoru Paka prirode Papuk. Punionice su postavljene u sklopu programa „Zelena linija“ koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji je namijenjen javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim područjima (nacionalnim parkovima i parkovima prirode).

Program „Zelena linija“ potpuno je u skladu i s politikom energetske učinkovitosti RH iskazane u Strategiji energetskog razvoja, Nacionalnim programom energetske učinkovitosti za razdoblje od 2008. do 2016. godine te nacionalnim akcijskim planovima energetske učinkovitosti koji slijede iz navedenog Nacionalnog programa.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 171.469,83 kuna od toga je 80% Javnoj ustanovi Park prirode Papuk financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu ovog projekta postavljene su dvije samostojeće stanice za punjenje električnih vozila, od toga jednu u Velikoj a drugu u Park šumi Jankovac, kao i jednu zidnu stanicu za punjenje vozila.

Postavljanjem punionica i korištenjem električnih i hibridnih – plug in vozila, doprinosimo zaštiti prirode i okoliša te cjelokupnoj društvenoj zajednici jer će se korištenjem ovakvih automobila smanjiti štetne emisije koje proizvode konvencionalni motori s unutarnjim izgaranjem – rekla je ravnateljica Parka prirode Papuk mr.sc. Kristina Kožić.

Ovo je tek jedan u nizu projekata koji su realizirani u protekle 3 godine u Parku prirode Papuk. U narednom periodu planira se nekoliko velikih infrastrukturnih projekata a jedan od njih je i izgradnja kamp odmorišta u Velikoj čiji se početak radova očekuje uskoro.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo