Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Gospodarstvo

U Osijeku otvoren ured Mađarske nacionalne trgovačke agencije

        18.11.2015.         3095 pogleda
U Osijeku otvoren ured Mađarske nacionalne trgovačke agencije

U Osijeku je 17. studenog otvoren ured Mađarske nacionalne trgovačke agencije, a svečano potpisivanje ugovora kojim taj ured počinje s radom na Trgu baruna Trenka, organizirano je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Osijek. Potpisnici su voditeljica Ureda Zorica Paliž-Toth i Peter Skapiyecz, direktor srednjoeuropske trgovačke razvojne mreže d.o.o.

Svečanosti su u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Osijek bili nazočni u ime mađarske strane: Jozsef Magyar, veleposlanik Mađarske u Zagrebu, Antonio De Blasio, generalni konzul Mađarske u Osijeku, predstavnici Mađarske nacionalne trgovačke agencije, predstavnici mađarskog Ministarstva vanjskih poslova i vanjske trgovine, predsjednici i direktori komora iz Kapošvara – Županije Somogy i Pečuha – Županije Baranja.

U ime hrvatske strane nazočni su bili predstavnici Generalng konzulata RH u Pečuhu,Dinka Franulić zamjenica generalne konzulice, Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Osječko-baranjske županije, Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika grada Osijeka, Milan Vanđura, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, te predstavnici domaćina iz HGK – Županijske komore Osijek.

Mađarska nacionalna trgovačka agencija (MNHK) ima predstavništva u 29 zemalja na četiri kontinenta, a osnivač joj je mađarska država i mađarska trgovačka i industrijska komora. Osječki ured jedini je u Hrvatskoj.

Cilj i zadaća Mađarske nacionalne trgovačke agencije je jačanje ekonomske suradnje povezivanjem i pomaganjem mađarskim poduzetnicima u uspostavljanju poslovnih kontakata, u njihovu interesu i interesu poduzetnika drugih zemalja.

Zorica Paliž-Toth, voditeljica Ureda, naglasila je važnost otvaranja ovog Ureda  i dobru suradnju s nekoliko Županijskih gospodarskih komora, a posebno ističući suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Virovitica i njezinim direktorom Milanom Vanđura.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo