Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Prosvjeta

U OŠ Eugena Kumičića Slatina kreće gradnja paviljona, proširenje i adaptacija knjižnice

  vpž           20.08.2010.         2650 pogleda
U OŠ Eugena Kumičića Slatina kreće gradnja paviljona, proširenje i adaptacija knjižnice

Ravnateljica OŠ Eugena Kumičića iz Slatine Božica Majhen i direktor poduzeća Kobak d.o.o. Slavko Krznarić, potpisali su ugovor o izvođenju radova za gradnju višenamjenskog paviljona u dvorištu škole i za proširenje i adaptaciju školske knjižnice u ukupnoj vrijednosti oko 64.000,00 eura. Podsjetimo, radi se o projektu koji će se financirati iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska po natječaju iz 2009. godine a u sklopu projekta „Zajedničkom suradnjom osnovnih škola Slatine i Szigetvara do boljega znanja" (L.E.C.S.S.).

Potpisivanju je prisustvovao i Igor Andrović, stručni suradnik iz VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, agencije koja je projekt izradila i koja sudjeluje u provedbi projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 167.966,00 eura, dok su bespovratna sredstva EU odobrena u iznosu od 139.466,00 eura. Osim radova dio sredstava poslužit će za nabavu pametnih ploča i ostale informatičke opreme. Škola iz Szigetvara kroz taj projekt dobiva 34.000,00 eura, a Osnovna glazbena škola u Slatini će s 8.776,00 eura riješiti problem nedostatka instrumenata za puhački orkestar.

U okviru realizacije projekta održat će se nekoliko stručnih skupova za učitelje u Mađarskoj i Hrvatskoj te susret djece Slatine i Szigetvara, zajedničke radionice za učitelje o iskustvima obrazovanja u EU, razmjena djece na zajedničkim radionicama, tri koncerta u Slatini i Sgzigetvaru. (www.ravidra.hr)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta