Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Sport

U Orahovici proslavljen Hrvatski olimpijski dan

  orahovica.hr           12.09.2018.         2606 pogleda
U Orahovici proslavljen Hrvatski olimpijski dan

U organizaciji Grada Orahovica, turističke zajednice, Sportske zajednice VPŽ i suorganizatore Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić, Dječji vrtić Palčić i Plivački klub Orahovica, u Orahovici je obilježen  Hrvatski olimpijski dan, na kojem je sudjelovalo 1000 školaraca, 60 sudionika utrke za građane i 40 natjecatelja na Bike street race-u.

Osim učenika orahovačkih škola, u Atletskoj utrci sudjelovali su i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovica i Vretenac iz Slatine, učenici škola iz Virovitice, Slatine, Čačinaca, Zdenaca, Gornje Bazje i Mikleuša.

Ovom proslavom obilježava se nastanak Hrvatskog olimpijskog odbora 10. rujna 1991., a Hrvatski olimpijski dan u Orahovici otvorili su gradonačelnica Ana-Marija Petin i župan Virovitičko-podravski Igor Andrović. Gradonačelnica Petin je pozdravila sve sudionike Atletske utrke i organizatore,  izrazila je radost što se okupilo ovoliko sudionika:

- „Ova manifestacija proslave sporta, tolerancije i međusobnog zajedništva je upravo ono što nam pomaže da izgradimo sebe kao bolje članove našeg društva.

Moram istaknuti kako je iz našeg grada puno sportaša koji su uspjeli na državnoj razini, čak i Europskoj i svjetskoj, ostvariti odlične rezultate pa takve rezultate želim i vama koji ste se okupili ovdje na današnji dan.“ – rekla je gradonačelnica te se zahvalila svim pokroviteljima, a tako i Županiji i županijskoj Sportskoj zajednici što se priključila organizaciji ovih događanja te mladim organizatorima iz plivačkog kluba od kojih je ideja za ovu manifestaciju i potekla.

Okupljene je zatim pozdravio Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i pohvalio ovu manifestaciju koja promiče sport i sportske aktivnosti te olimpijska načela mir, solidarnost i zajedništvo.

U prijepodnevnim satima utrku su istrčali polaznici dječjeg vrtića „Palčić“ i učenici osnovnih škola

Poslijepodne su na stazu izašli učenici srednje škole iz Orahovice i građani, koji su se natjecali u kategoriji seniora, a rekreativci su, jedni trčeći, drugi hodajući stazom, također dali svoj  doprinos u obilježavanju Olimpijskog dana.

I ove godine atletsku utrku je istrčala reprezentativka Bosne i Hercegovine Lucija Kimani dugoprugašica iz Kenije, pa je opet utrka imala i međunarodni karakter.

Pokrovitelji Hrvatskog olimpijskog dana održanog u Orahovici su bili Turistička zajednica Grada Orahovice, Virovitičko-podravska Županija, Turistička zajednica VPŽ, Panona Mare, Porsche Inter auto Hrvatska, Pivovara Medvedgrad, Brana Virovitica, Tvornica šećera Viro, ICV Virovitica, Keramika Modus, Giant te mnogi drugi.

I ove je godine broj sudionika i volontera pokazatelj zainteresiranosti orahovačke djece, mladih i odraslih za ovakve manifestacije gdje se može vidjeti spoj sporta i međusobnog zajedništva i svakako treba čestitati mladim organizatorima na trudu.

Fotogalerija orahovica.hr

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport