Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Orahovica

U Orahovici održana Prva Gastro noć

  vpž           07.06.2011.         1159 pogleda
U Orahovici održana Prva Gastro noć

U organizaciji Udruge kuhara Grada Orahovice, a u sklopu ovogodišnjeg Orahovačkog proljeća održana je Prva Gastro noć. Dvadesetak ponajboljih kuhara Hrvatske, predvođenih hrvatskim kuharom akademikom, Orahovčaninom Marijanom Hornungom, oduševilo je svojim kuharskim umijećem.

- U ime Kuharskog saveza Hrvatske zahvaljujem se ovim mladim ljudima na organizaciji ove prekrasne večeri. Ovo što sam vidio večeras je zaista za veliku pohvalu. Hrvatska kuhinja postaje sve modernija što je jako dobro, jer danas svi napreduju. Nadam se da će i Orahovica vrlo brzo pronaći svoje mjesto na kulinarskoj karti Hrvatske - rekao je Hornung.

Generalni pokrovitelj Gastro večeri bila je orahovačka zadruga Eurovoće, koja je kuharima osigurala sve namirnice.

- Eurovoće je izraslo u vodećeg prerađivača voća i povrća u regiji i danas s ponosom, proizvodi Eurovoća ukrašuju i obogaćuju obiteljske stolove na čak četiri kontinenta. Pred nama su danas novi izazovi u kojima želimo pokazati da se zajedničkim snagama mogu dostići gotovo nemogući ciljevi. Uz pomoć kuhara, želimo doći do srca onih koji istinski znaju uživati u dobroj hrani i odmoru. Na taj način ćemo pokušati povezati „zelenu" i „plavu" Hrvatsku - rekao je upravitelj zadruge Eurovoće Željko Jurkin.

Gastro noć otvorio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je zahvalio orahovačkim kuharima kazavši kako će gastronomija i kulinarstvo uvelike pridonijeti razvoju turizma u gradu:

- Ovo je prekrasan projekt, u kojem gosti dobivaju proizvode vrhunskih kuhara. Ja vjerujem kako će Gastro noć postati samostalni projekt u kojem će moći uživati naši sugrađani. Očekujem i organizaciju Kupa Hrvatske u kuhanju - rekao je gradonačelnik Nemec.

Brojni gosti uživali su do dugo noć u vrhunskim delicijama, dok su svi kuhari izrazili veliko oduševljenje gostoprimstvom i organizacijom:

- Bilo je dosta naporno ali na koncu jako slatko. Uživali smo u kuhanju. Nadam se da smo sugrađanima pokazali što i kako radimo. Vjerujem da ćemo u budućnosti u Orahovicu dovesti prava kuharska natjecanja - rekao je predsjednik Udruge kuhara Orahovice Dražen Šafar. (www.radio-orahovica.com)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Orahovica