Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Planinarstvo

U nedjelju 35. Papučki jaglaci

  Park prirode Papuk           24.03.2017.         2385 pogleda
U nedjelju 35. Papučki jaglaci

HPD “Sokolovac” Požega zajedno sa suorganizatorima; Općinom Velika i Parkom prirode Papuk te pokroviteljom Udruge “Slavonski planinari”, poziva sve planinare i zaljubljenike u prirodu na tradicionalnu planinarsku manifestaciju: 35.”Papučki jaglaci” – prvi proljetni izlet planinara i ljubitelja prirode na Papuku koji će se održati 26. ožujka 2017. s okupljanjem oko 8:00 sati ispred PD “Lapjak” u Velikoj - pirenosi službeni portal Parka prirode Papuk.

Posjetitelji će biti dočekani s toplim čajem i pecivom, a za taj dan je predviđen i bogat umjetnički program, te ponuda hrane i pića.

“Drago nam je da sudjelujemo kao suorganizatori ove manifestacije i ta tradicija će biti nastavljena na obostaranu korist. Ove godine će naši rendžeri biti uključeni kao vodiči te ćemo voditi jednu od ruta koja će se hodati po Papuku, a ove godine bi trebala biti jedna od dužih ruta od Velike do Jankovca i ta ruta bi mogla potrajati i do pet sati. Kao i svake godine ćemo imati štand gdje će se moći vidjeti, kupiti i uzeti suveniri, brošure, karte pa tako očekujemo posjet od par tisuća planinara što iz Hrvatske što iz susjednih zemalja kako bi pokazali naš Papuk i Slavoniju.” – rekao nam je predstavnik suorganizatora Parka prirode Papuk Goran Pavić.

“Želim čestitati HPD “Sokolovac” na obljetnici 35. “Papučkih jaglaca” i zahvaliti se na dobroj suradnji svih ovih godina. Općina Velika će se kao i svake godine uključiti i naše planinarsko društvo će odraditi svoj dio posla, a mi sve skupa pozivamo planinare, rekreativce da dođu i iskoriste nedjelju kako bi uživali u ljepotama Parka prirode Papuk.” – rekao nam je Tomislav Galić ispred Općine Velika odnosno Turističke zajednice općine Velika.

“35. “Papučki jaglaci” ove godine su u znaku obljetnice “Slavonskog planinarskog puta” koji je pokrenut 1957. godine tako da pozivamo sve naše sugrađane i sugrađanke da nam se pridruže na Papuku.

Zainteresirani ne moraju biti u odličnoj fizičkoj formi dovoljno je da ponesu dobru opremu, a u ovoj manifestaciji koja traje 35 godina mogu uživati mlađi, stariji i rekreativci jer imamo staze različite dužine i težine. Tako je prva staza “Jaglaca Tauberove stijene”, druga je planinarska kuća “Trišnjica”, “Češljakovački vis”, “Mališćak” i staza “Jankovac”.” – rekao nam je predsjednik HPD “Sokolovac” Predrag Livak.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Planinarstvo