Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

U natjecanju „Najuspješniji tinejdžer Hrvatske“ sudjelovalo dvoje Virovitičana – Ivana i Domagoj


  Prosvjeta           31.03.2010.         4045 pogleda
U natjecanju „Najuspješniji tinejdžer Hrvatske“ sudjelovalo dvoje Virovitičana – Ivana i Domagoj

„Vip Najuspješniji tinejdžer Hrvatske" je novo natjecanje, drugačije od dosadašnjih natjecanja mladih. Srednjoškolci iz cijele Hrvatske prikazali su svoja postignuća na raznim područjima djelovanja: u školi, na natjecanjima u znanju i športu, dodatnim školovanjima u glazbenim i školama stranih jezika te humanitarnom i istraživačkom radu.

Posebnost je ovogodišnjeg natjecanja sudjelovanje u finalu dvoje Virovitičana, što svjedoči i o kvaliteti i visokoj razini znanja stečenog u virovitičkim školama. Ivana Antal i Domagoj Šegregur plasirali su se u polufinalu na visoka - Ivana 3. (među djevojkama), a Domagoj 2. mjesto (među mladićima) po osvojenim bodovima. Finale natjecanja održano je 28. 3. u Cinestaru Branimir centra u Zagrebu. Nakon dodatnih disciplina - talent show i odgovaranja na pitanja komisije pobijedili su Mirta Stantić i Kristian Dominik Rudež, gimnazijalci iz Zagreba.

Ovo natjecanje ima veliku podršku sponzora, medija i javnosti, jer potiče i nagrađuje svestranost i aktivnosti mladih.

Ivana Antal je maturantica Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, a sve je dosadašnje razrede završila uspjehom 5.0. Istaknula se na 8 državnih natjecanja iz hrvatskog jezika, povijesti, biologije i vjeronauka. Dva puta je osvojila drugo mjesto na Državnom natjecanju u poznavanju hrvatskog jezika. I ove će godine sudjelovati na Državnom natjecanju iz hrvatskog jezika. Ivana je vrlo nadahnuto na talent showu natjecanja izvela pjesmu „Zastave", Parnog valjka, a glasno i oduševljeno su ju podržali navijači iz Virovitice.

Među 10 se muških finalista natjecanja plasirao Domagoj Šegregur, sada učenik 2. razreda VII. gimnazije i srednje glazbene škole Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Domagoj je sve razrede škole - osnovnu, glazbenu i prvi gimnazije završio uspjehom 5.0. Istaknuo se na državnim natjecanjima iz biologije i povijesti te osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju iz biologije i Oskar znanja. Na četvrtoj je smotri znanstveno-tehnološkog stvaralaštva Vip Eureka, kao najmlađi natjecatelj, osvojio 3. mjesto. Još u osnovnoj školi Vladimir Nazor (gdje je proglašen najučenikom) počeo je pisati istraživačke radove iz biologije i povijesti od kojih su četiri objavljena u časopisima „Zavičaj".

Njegov će istraživački rad o razlikama u rastu među virovitičkim adolescentima biti u travnju objavljen u Hrvatskom časopisu za javno zdravstvo, a najnoviji, u kojem je usporedio antropometrijska i motorička obilježja učenika prvih razreda gimnazije Petra Preradovića i VII. gimnazije u Zagrebu, bit će objavljen u Hrvatskom športsko-medicinskom vjesniku. Kao uspješan polaznik „Njemačke jezične diplome" pozvan je na jednomjesečnu jezičnu edukaciju u Stuttgart koja se potiče iz sredstava Savezne Republike Njemačke i zaklade „Donauschwaben". Također je , kao volonter svoje škole, aktivan u humanitarnom radu u udruzi Europacolon - Hrvatska. Na natjecanju „Najuspješniji tinejdžer Hrvatske" odsvirao je Chopinov valcer koji je ove godine izvodio i na 7. glasovirskom natjecanju „Vatroslav Lisinski".

Domagoj i Ivana posebno zahvaljuju svim Virovitičanima koji su za njih glasovali putem interneta te virovitičkim navijačima koji su ih u Cinestaru glasno podržavali.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: