Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Županija

U Lipovcu prosvjedovali zbog odlaglišta otpada

        23.07.2003.         3090 pogleda
U Lipovcu prosvjedovali zbog odlaglišta otpada
LIPOVAC, 23. srpnja - Mještani Lipovca, sela u gradinskoj općini, traktorima i automobilima blokirali su prilaz lokalnoj deponiji otpada kako bi spriječili svakodnevni dovoz smeća iz općina Gradina i Suhopolje koje prikuplja poduzeće «Bambo». Deponij se, naime, nalazi tek pedesetak metara od kuća. Iako tvrtka ima dozvolu mjesnih vlasti za dovoz smeća riječ je o divljem odlagalištu koje nema lokacijsku ni građevinsku dozvolu. Mještani Lipovca nemaju priključak na vodovod - koriste vodu iz bunara, pa strahuju od onečišćenja. Kamioni koji su jučer dovezli smeće morali su se vratiti na parkiralište matične tvrtke.
- Poglavarstvu Općine Gradina od početka godine pišemo peticije, molbe i zahtjeve da ugase smetlište. Odlučili smo se na prosvjed jer nam je dosta obećanja. ostajemo dok god nam ne udovolje zahtjevima. Ovdje smeće mogu baciti samo ako prijeđu preko nas – kaže Milan Cindrić, predsjednik Odbora za zatvaranje odlagališta.
Osim kućnog smeće na smetlište se dovozi krupni otpad, a tu se mogu naći i bočice s lijekovima, krvave vate i ostali opasni otpad. Osim općinskim i županijskim vlastima mještani su se obraćali Ministarstvu zaštite okoliša i uredu predsjednika Mesića, ali im nitko nije mogao pomoći.
Stjepan Zagorac, načelnik Općine Gradina smatra da nema mjestu nezadovoljstvu jer se na to mjesto smeće odvozilo i prije no što je općina izdala dozvolu koncesionaru i tako ga legalizirala. «Čini se da mještanima Lipovca najviše smeta što je lokacija pod kontrolom općine jer su se nekada tamo odvozile i lešine životinja, a sada to nije moguće. Poručio sam im da je bolje da surađujemo i da se strpe još nekoliko mjeseci jer je odlagalište privremeno. Ako ustraju u prosvjedu smeće ćemo odvoziti u susjedne općine», izjavio je Zagorac.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija