Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Županija

U konkurenciji tri EU projekta virovitičko-podravski proglašen najboljim

  vpž/foto Kristijan Toplak           20.10.2020.         848 pogleda
U konkurenciji tri EU projekta virovitičko-podravski proglašen najboljim

Projekt Budi STEMpatičan Virovitičko-podravske županije najbolji je hrvatski EU projekt u kategoriji „Doprinos znanosti i inovacijama“ po izboru Jutarnjeg lista, Hrvatske zajednice županija, Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portala župan.hr.

U konkurenciji za izbor najboljeg bili su još dva projekti Made in Danube – Transnacionalna suradnja s ciljem transformacije znanja u utržive proizvode i usluge za održivo dunavsko društvo budućnosti (Vukovarsko-srijemska županija) i StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije (Zagreb).

Glasovi čitatelja Jutarnjeg lista su od 21 predloženog projekta iz cijele Hrvatske razvrstanih u četiri kategorije (Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos znanosti i inovacijama i Doprinos poduzetništvu) projekt Budi STEMpatičan svrstali na peto mjesto.

Projekt “Budi STEMpatičan!” odnosio se na razvoj modela identifikacije i rada sa STEM darovitim učenicima u osnovnoj i srednjoj školi te izrade preporuka za unapređenje nastavne i izvanškolskih aktivnosti za STEM darovite učenike. Financiran je u okviru Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a proveli su ga Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Agencija za regionalni razvoj VIDRA i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar kao znanstveno podupiruća ustanova.

U projektu je sudjelovalo 14 osnovnih i 7 srednjih škola Virovitičko-podravske županije, desetine učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, te nešto manje od 500 učenika

Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn, nagradu je od šefice Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu Violete Simeonove Staničić preuzeo virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

„Ovo je veliko priznanje, doprinos i poticaj da ubuduće radimo još bolje i još više. Posebno sam sretan jer to nije veliki infrastrukturni projekt, nego je ulaganje u znanje i ljude, obrazovno-odgojne djelatnike koji će ovim projektom prepoznati darovitu djecu u STEM području“, rekao je župan Andrović.

„Ovakvi natječaji su izrazito važni jer mogu inspirirati druge i motivirati ih na djelovanje stoga treba isticati te pozitivne primjere, čuti iskustva ljudi koji stoje iza njih i nešto od njih i naučiti“, istaknula je šefica Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu Violeta Simeonova Staničić.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija