Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Kazalište Virovitica

U Kazalištu "prebačena" norma

        26.06.2003.         1837 pogleda
U Kazalištu "prebačena" norma

Dodjela knjiga srednjoškolcima...VIROVITICA, 26. lipnja - U sezoni 2002./2003. glumci Kazališta Virovitica odigrat će 227 predstava (141 na gostovanjima i 86 "kod kuće"), od čega šest premijera! Do danas odigrali su 121, a čekaju ih još nastupi na festivalima u Šibeniku, Osijeku, Čakovcu, Zagvozdu i Omišlju, te gostovanja u Vodicama i Primoštenu. Broj festivalskih nastupa time će se zaokružiti na jedanaest!
Sezona je počela u listopadu Shakespearovom "Olujom", a premijerno su odigrane u ovoj sezoni i predstave "Bijeli jelen", "Krčmarica Mirandolina", božićna predstava, "Mikeški kabare" i "Kamenje u njegovim džepovima".
"Vrhunci sezone bili su Nagrada hrvatskog glumišta Drašku Zidaru za ulogu Lisca u predstavi E, moj Pinokio, osamdeset izvedbi Bijelog jelena od premijere u studenome i, naravno, Mikeški kabare koji je u Virovitici izveden deset puta i to pred punim gledalištem", ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj Kazališta Miran Hajoš.
Kazalište je organiziralo i devet gostujućih predstava u Virovitici i to bez većih troškova za gradski ili kazališni proračun jer se radilo o razmjenama predstava s kazalištima iz Hrvatske i Slovenije.
Glumci će, najavio je ravnatelj, na godišnji sredinom srpnja, a u kazalište tada ponovno stižu majstori: počinje treća faza obnove kazališne zgrade! Kao prioritet nametnuo se popravak centralnog grijanja i kotlovnice, prošireno će biti predvorje, a uređivat će i garedroba (za gledatelje i glumce), te sanitarne čvorove.
Za treću fazu obnove za sada je osigurano 300.000 kuna - 150.000 kuna odobrilo je Ministarstvo kulture, 100.000 Grad Virovitica i 50.000 Virovitičko-podravska županija, a još 50.000 kuna očekuje se od sponzora. Do sada se na poziv za potporu odazvao orahovički KIO, koji je donirao svu potrebnu keramiku, OPECO je donirao građevinski materijal, a ROMIĆ-PROMET pijesak u vrijednosti 10.000 kuna.
"Riješili smo još jedan veliki problem - skladište. TRGOCENTAR nam je uz minimalnu naknadu omogućio da koristimo 300 četvornih metara njihovog prostora u kompleksu Palače Pejačević za potrebe skladišta, a tamo ćemo preseliti i radionicu, kako bismo u današnjoj radionici uredili glumačku garderobu", rekao je ravnatelj Hajoš, napominjući da je ugovor na četiri godine i da se nada da će se do tada naći načina da taj prostor Kazalište i kupi.
Na konferenciji za novinare ravnatelj Kazališta je govorio i o pripremi za novu sezonu, a više o svemu što vas zanima o Kazalištu, predstavama, glumcima... možete pronaći na adresi www.kazalistevirovitica.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kazalište Virovitica