Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Politika

U HSS-u ne stanuje sloga, a tamo više nema ni Boga

  Goran Gazdek           15.03.2018.         2222 pogleda
U HSS-u ne stanuje sloga, a tamo više nema ni Boga

Beljak je napravio veću štetu HSS-u nego Puniša Račić, jer je Puniša Račić ubio samo vodstvo HSS-a, a Beljak je ubio cijelu stranku – rekao je u Otvorenom Darko Koren, dugogodišnji HSS-ov župan Koprivničko-križevačke županije, koji je među prvima kojeg je Beljak izbacio iz HSS-a.  Na nedavnoj stranačkoj skupštini HSS-ove najveće i najjače organizacije u Zagrebačkoj županiji, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, najdugovječniji župan u Hrvatskoj, podnio je ostavku na sve funkcije u HSS-u zbog Beljakovog načina vođenja politike i stranke.

Tu situaciju je na društvenim mrežama i u medijima odmah poentirala Marijana Petir, koju je Krešo Beljak kao zastupnicu u Europskom parlamentu također isključio iz HSS-a kao i stotinjak drugih vodećih članova stranke. Gotovo da nema organizacije u Hrvatskoj koja nije danas u sukobu s aktualnim predsjednikom HSS-a. stranku su napustili vodeći ljudi svih županija gdje je HSS nešto značio. Od Zagorske, gdje je otišla HSS-ova županica Vlasta Hubicki do Dubrovačke, Splitske, Zadarske županije…

Od nekoliko župana koliko je ih je HSS naslijedio, Beljak je prokockao sve, a zauzvrat je dobio pomoću trgovine pet mandata u Hrvatskom saboru za svoje poslušnike kojima sada ne gradi, već ruši stranku.

Zanimljivo je, zaista, kako jedan čovjek može s vodeće pozicije razbucati sve oko sebe.

Na skupštini na kojoj je Krešo Beljak izabran za predsjednika ključnu ulogu je odigrala upravo Marijana Petir, predsjednica Sisačko-moslavačkog HSS-a čiji delegati su od početka podržali Krešu Beljaka, te upravo Stjepan Kožić, zagrebački župan i predsjednik najače stranačke županisjke organizacije.

Svatko od njih drži svoj mali dio svemira, kako se čini, dok Krešo Beljak gasi jednu po jednu zvijezdu HSS-ovaca.

Podrškom Kreši Beljaku, Marijana Petir i Stjepan Kožić su u stvari krivci za ovakav rasplet događaja, jer oboje su bili upoznati s Beljakovim svjetonazorom koji ne odgovara stranačkoj bazi i s njegovom prošlošću i grijesima koje mu svako malo netko spočitne i koji su veliki uteg na vjerodostojnosti ne samo cijele Stranke već i političkog uređenja zemlje. Najinteresantnije je kako je jedna od najkonzervativnijih političarki u Hrvatskoj, Marijana Petir, pala na Beljakov šarm i podržala ga u izboru da vodi stranku bez obzira na njegove proklamirane liberalne i dijametralno suprotne stavove od njenih.

Vjernici, birajte me jer sam vjernica, ali ja kao vjernica ne biram vjernika – mogla bi biti deviza Marijane Petir.

Zato je posebno licemjerno kako Marijana Petir danas nastupa s nazadnom pameću i dotira svima kako je ona upozoravala iako je sama ta koja je Beljaka izabrala.

Beljakov protukandidat, koji je izgubio za samo tridesetak glasova, (znači presudni su bili delegati Sisačko-molsvačkih HSS-ovaca) Nenad Matić - osnovao je Zelenu listu u kojoj je ušla gotovo cijela gradska organizacija HSS-a grada Zagreba koju je do tada vodio i koja je realno, imala bolje rezultate od HSS-a u nekim slavonskim županijama.

Nedavno se Nenad Matić slikao s istaknutim HSS-ovcem Darkom Grivičićom predstavivši njegov projekt proizvodnje peleta od slame (koji je iskreno do sada jedan od rijetkih iskoraka u poljoprivredni koji obećavaju zaradu, održivost i novo zapošljavanje) predstavio kao politiku Zelene liste. Istovremeno, Krešo Beljak je predložio da seljaci sade marihuanu. Nespojivo s imiđom najstarije hrvatske stranke, ali sasvim prikladno s prošlošću predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

Darko Grivičić, najpoznatiji frontmen slavonskih seljaka koji je to i potvrdio izborom za predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore, s te pozicije je otišao nakon dolaska Tihomira Jakovine za ministra poljoprivrede. Tada je izjavio da će Jakovina uništiti poljoprivredu više nego svi HDZ-ovi ministri zajedno. Čini se da su mu riječi bili proročanske, ali i on je prema svemu sudeći jednom nogom u zelenima, a drugom izvan HSS-a.

Raslojavanje u HSS-u zaustavljeno je sad još samo na našoj zastupnici Ana Mariji Petin koja se okrenula vođenju grada Orahovice i svojim sugrađanima koji su je izabrali za gradonačelnicu na prošlim lokalnim izborima. Šteta što je stanje u stranci takvo jer je Ani Mariji Petin, sada kada je građanima Orahovice vratila vjeru da se u gradu nakon desetljeća HDZ-ovog kaubojovanja i divljozapadne strahovlade napokon nešto može napraviri za njihovu dobrobit, stranačka podrška potrebnija više nego ikada.

Po svemu sudeći Krešo Beljak (bez obzira na niz likova iz HDZ-a) bi mogao postati ikona trule politike, trule države, trulog društva, licemjerstva i farizejstva uz slogan „Vjera u Boga i seljačka sloga“.

Jasno vam je da tamo više nema Boga, a još je manje prisutna sloga…

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.