Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

U HGK – Županijskoj komori Virovitica održan Infodan


  Gospodarstvo           hgk           16.04.2018.         1673 pogleda
U HGK – Županijskoj komori Virovitica održan Infodan

Danas je u HGK – Županijskoj komori Virovitica, u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom, održan Info dan: „Mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU“ uz naglasak na EU natječaj „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“.

Predavanje su održali: Boris Čagalj, voditelj područnog ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju, te Igor Bobek, viši stručni suradnik u Sektoru za međunarodne poslove i EU, u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Cilj prezentacije je bio upoznati poduzetnike, prvenstveno mikro, mala i srednja poduzeća, s mogućnostima sufinanciranja projekata sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz bespovratna sredstva te financijske instrumente – mikrokredite. Naglasak prezentacije bio je na trenutno otvorenom natječaju „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“.

Natječajem se potiču početna ulaganja u kapacitete MSP-ova, odnosno u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Prihvatljive aktivnosti u okviru ovog natječaja su ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, čiji je cilj izgradnja/rekonstrukcija i opremanje novih ili održavanje i opremanje postojećih proizvodnih kapaciteta te posljedično podizanje konkurentnosti poduzetnika na domaćem i inozemnom tržištu. Ukupna alokacija natječaja je 200.000.000 HRK, dok će se dodijeljene potpore kretati u rasponu od 500.000 do 15 milijuna kuna, uz intenzitet potpore od 45% za mikro i mala te 35% za srednja poduzeća.

Uz HGK, kao partnerska institucija na info danu sudjelovala je i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) koja je predstavila svoje usluge za sufinanciranje vlastitog učešća tvrtki u EU projektima, kao i ostale linije kreditiranja koje su poduzetnicima na raspolaganju.

Na infodanu su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata i OPG-ova, koji žele ulagati i proširivati svoju proizvodnju kroz bespovratna sredstva Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 

 

                                                                                                         

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: