Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Virovitica

U Gupčevoj se gradi novo rasklopno postrojenje važno za potrošače struje u sjevernom dijelu grada

  hepods           09.03.2023.         1775 pogleda
U Gupčevoj se gradi novo rasklopno postrojenje važno za potrošače struje u sjevernom dijelu grada

U Ulici Matije Gupca u Virovitici HEP ODS provodi novu investiciju - gradnji novog rasklopnog postrojenja RS 10(20) kV Virovitica. Postrojenje je bitna pojna točka 10kV distributivne mreže i potrošača u sjevernom dijelu grada. Obzirom na naponski nivo i broj potrošača, od izuzetne je važnosti pouzdanost, tehnička ispravnost, kao i raspoloživost ugrađene opreme. Unatoč dobro održavanoj opremi, radi se o vrlo starom postrojenju s izrazito starom opremom koja je već davno prošla o Na lokaciji rasklopišta RS 10 kV Virovitica, osim pogonske zgrade rasklopnog postrojenja, nalazi se objekt postrojenja MTU za upravljanje tarifama i javnom rasvjetom, pomoćni objekt i dio raspleta 35 kV i 10 kV vodova koji gravitiraju u okruženju sjevernog dijela grada. Rasklopno postrojenje 10 kV ima 12 polja klasične izvede zrakom izolirane, jedan sistem golih sabirnica, uzdužno sekcioniranih rastavljačem.čekivani radni vijek od 30 godina.

Radovi na novom rasklopnom postrojenju RS 10(20) kV Virovitica, obuhvaćaju izgradnju novog objekta, rasklopno postrojenje RS 10(20) kV, uključivo opremanje kompletnom primarnom i sekundarnom opremom, temelja za smještaj transformatora vlastite potrošnje snage do 100 kVA i interne prometnice za pristup novim objektima na lokaciji, koja se priključuje na ulicu Matije Gupca te kabliranje 10 kV zračnih vodova Suhopolje i Gornje Bazje, sređivanje postojećeg kabelskog zahvata, kao i izvođenje novog, zamjena postojeće ograde novom, priključenje nove zgrade RS 10(20) kV na javnu mrežu vodoopskrbe i kanalizacije i rušenje postojeće zgrade RS 10 kV, nakon stavljanja novog rasklopnog postrojenja u funkciju.

Izgrađeno postrojenje bit će daljinski vođeno i nadzirano iz dispečerskog centra Elektre Virovitica.

Ugovor o izvođenju radova sklopljen je u svibnju 2022. godine s rokom izvođenja dvije godine. Ugovorena vrijednost radova je 1.779.466€, a ukupna vrijednost investicije procijenjena je na oko 1.860.000€.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica