Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

U Gradskom parku postavljene informativno-edukativne table

        23.04.2009.         2125 pogleda
U Gradskom parku postavljene informativno-edukativne table

„Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije  u suradnji sa Šumarskim fakultetom iz Zagreba, izradila  je informativno-edukativne table za zaštićeni  park oko dvorca u Virovitici. Osim toga, izrađena i glavna informativna tabla, zajednička za Gradski muzej i Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, s osnovnim podacima o dvorcu i parku kao zaštićenim kulturnim i prirodnim dobrima" - izvijestila nas je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije mr. Mirjana Kepec.

Postavljene  table će biti od koristi za nastavnike i posebno učenike osnovnih i srednjih škola, koji u okviru nastavnih sadržaja obilaze park i uče o autohtonim i alohtonim vrstama dendroflore, kao i za ostale ljubitelje prirode. Javna ustanova je također naručila uzgojeno stablo močvarnog taksodija ( Taxodium distichum) u suradnji sa  Florom d.o.o. koje će biti posađeno na isto mjesto gdje se nalazilo prije uništenja nevremenom u ljeto 2007. godine. Sadašnji ostatak debla će biti saniran po pravilima struke. Drveni nosači tabli izrađeni su u Industrijsko obrtničkoj školi u Virovitici, a troškove izrade i postavljenja financirali su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
24.4.2009. 11:26
Da li netko zna, da li je u parku u zadnjih 20g posađeno i jedno stablo?
tomislav
24.4.2009. 8:32
Mozda bas ne razumijem sta kazzes, ako su sva bolesna onda sve treba ukloniti, jel tako?
miha
24.4.2009. 8:23
Tomislave na žalost nemaš pojma, bolesna stabla se uklanjaju, ona su prijetnja zdravima, ako te takav stav podsječa ne nešto, to je samo tvoj problem povezan s čitanjem povjesti.
tomislav
24.4.2009. 5:59
Bolesna stabla se lijece kao sto su lijecili Gupcevu lipu u G Stubici.
miha
24.4.2009. 0:27
Jednostavno ne razumijem ovaj New York pristup. A na tabli treba i pisati kad je koje stablo dovoljno staro za sjeću, koje je samoniklo, i bolesno (s bolesnicima se zna postupak...), taj dio bi mogli dati napisati gradonačelniku, vidio sam u Glasu slavonije da vlada tim terminima.


Još iz kategorije Virovitica