Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Kultura

U Gradskom muzeju Virovitica izložba Zoltana Novaka

  virovitica.hr           16.06.2011.         1821 pogleda
U Gradskom muzeju Virovitica izložba Zoltana Novaka

U subotu, 18. lipnja 2011., u 19,30 sati u Gradskom muzeju Virovitica otvara se izložba akademskog slikara Zoltana Novaka.

Zoltan Novak (Zagreb, 1963.) akademski je slikar i profesor slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U kreativnom stvaralaštvu nakon zaokruženih ciklusa Sliko-reljefi, Šetač i Mete, posve apstraktnog izričaja, okreće se prizorima egzistencijalne sadržajnosti i znakovlju urbane zbilje stvarajući sljedove mnogoznačnih slika svijeta koji ga okružuje. Izlaže na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Rim, Pariz, München, New York, Berlin i dr.). Zajedno s Nikolom Koydlom i Matkom Vekićem predstavljao je Hrvatsku na Venecijanskom biennalu 2009.

Prema riječima ravnateljice Gradskog muzeja Virovitica Mihaele Kulej, koja je ujedno i autorica i kustosica izložbe, Zoran Novak je autor snažne ekspresije i likovno i izražajno. Većinu njegovih djela karakterizira ritam linija, boja, znakova i ploha. Ta ritmičnost je progresivna, slojevita, ona raste, umnaža se i obično ukazuje na završni, ili možda polažišni, akcent slike. Na krajnju instancu, sugeriranu uslojavanjem linija ili ploha, koje se na nekim djelima pretvaraju u labirinte. Sukladno tome poentirani su točno određeni trenutci na slikama. Ključni elelmenti takvih prizora su boja i prostor. Novak ih doslovno u potpunosti iscrpljuje kao likovne elemente (kroz kolorističke i perspektivne kontraste) i na njima gradi svoje perceptivne gradacije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura