Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Aktualnosti

U Gradini održana prva sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice

  vpž           15.07.2009.         1153 pogleda
U Gradini održana prva sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice

GRADINA - Gradina je bila domaćin prve sjednice Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Hrvatske, koja se održala u Općinskoj vijećnici Gradine. Sjednicom je predsjedavao predsjednik HVZ-a RH Ante Sanader, ujedno i župan Splitsko-dalmatinske županije.

- Odluka Hrvatske vatrogasne zajednice je da je minimalno dvaput godišnje sjednice Predsjedništva održavaju izvan Zagreba. Na taj način dajemo punu potporu razvoju vatrogastva u pojedinim područjima, u ovom slučaju, ovdje u Virovitičko-podravskoj županiji. Želimo ukazati na važnost ovoga zanimanja i opasnostima ovog poziva o čemu najbolje svjedoči velika tragedija koja se dogodila na Kornatima. Vatrogastvo je iznimno važno zanimanje, jer vatrogasci moraju 24 sata biti na raspolaganju svojim sugrađanima, rekao je Ante Sanader predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

- Virovitičko-podravska županija, koja se još naziva i „najslađom županijom", jedna je od najmanjih u Republici Hrvatskoj, ali unatoč tome, ima velik broj stanovnika uključen u vatrogastvo. Naime, u našoj županiji djeluje 68 dobrovoljno-vatrogasnih društava sa oko 6.800 članova. Osim toga, djeluju i dvije profesionalne vatrogasne postrojbe i ono što je iznimno važno, imamo i 800 članova vatrogasne mladeži, rekao je župan Tomislav Tolušić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti