Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

U Gaju FM spašavali strojeve i poluproizvode od poplave

  Moderator           31.05.2010.         2158 pogleda
U Gaju FM spašavali strojeve i poluproizvode od poplave

Od prošle subote do danas Slatinčani su čak dva puta doživjeli prolom oblaka koji je prouzročio bujične vode i poplavio istočni dio grada u kojem se nalazi i slatinska industrijska zona. U ta dva dana na slatinskom je području palo više od 90 litara vodenog taloga po četvornom metru, tako da postojeća gradska kanalizacija nije mogla progutati preobilne oborine.

Građani za poplave prozivaju gradski vlast tražeći da očisti i izgradi bolju odvodnju u istočnom dijelu grada gdje se je pod vodom našlo stotinjak obiteljskih kuća. Poplavljenima su u pomoć priskočili: policija, vatrogasci, cestari i djelatnici komunalnog poduzeća Komrad, ali su bujične vode ipak prouzročile velike štete.

U slatinskom poduzeću Gaj FM danas je pravo mobilno stanje. Gradski odvodni kanali nisu izdržali pritisak oborinskih voda koje su se slijevale u gradsku kanalizaciju, pa je iz nje voda poplavila proizvodne pogone slatinskog drvoprerađivača.

- Zbog poplavljene tvornice namještaja i pilane gotovo 300 radnika u ponedjeljak nije moglo raditi svoj posao. Poplava nam je potopila pogone, oštetila strojeve, elektromotore, poluproizvode koji su se nalazili u proizvodnji. Već sada je izvjesno da će štete izravna šteta biti veća od milijun kuna, kaže direktor Damir Dudović.

Poplavljene proizvodne pogone danas su posjetili i stručnjaci Croatia osiguranja iz Zagreba koji će procijeniti štete te Gaju FM vjerojatno nadoknaditi barem dio nastale štete. Ne započne li gradska vlast s uređenjem odvodnih uličnih kanala, građani prijete da će prestati plaćati komunalne naknade, jer od njih, kako tvrde, ionako nemaju nikakve koristi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
31.5.2010. 22:29
Hrvatske vode i komunalna poduzeća makljaju lovu za odvodnju a nitko ništa ne radi to traje godinama. Ovo nije iznenadno , dapače očekivano je jer cijela Županija pliva od oborinskih voda . Tako mora biti?


Još iz kategorije Gospodarstvo