Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

U e-savjetovanju pravilnici važni za provedbu Strateškog plana ZPP 2023.-2027.

  mps           11.02.2023.         1944 pogleda
U e-savjetovanju pravilnici važni za provedbu  Strateškog plana ZPP 2023.-2027.

Ministarstvo poljoprivrede je u petak, 10. veljače 2023. godine, u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću uputilo Prijedlog pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu te Prijedlog pravilnika o provedbi intervencije 76.01. „Osiguranje poljoprivredne proizvodnje“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.. Riječ je o važnim pravilnicima za provedbu gotovo 3,8 milijardi vrijednog Strateškog plana.  

Naime, Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu propisuje se provedba intervencija proizvodno nevezanih i proizvodno vezanih izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja iz Strateškog plana ZPP RH do 2027. godine, mjera državne potpore za iznimno osjetljive sektore iz Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2023. godinu.Kampanja zaprimanja jedinstvenih zahtjeva počinje 6. ožujka i traje do 15. svibnja 2023. a podnošenje Jedinstvenog zahtjeva u roku za zakašnjele zahtjeve traje do 9. lipnja 2023.

Također, u postupku e-savjetovanja nalazi se Prijedlog pravilnika o provedbi intervencije 76.01. „Osiguranje poljoprivredne proizvodnje“ iz Strateškog plana, a kojim se propisuje provedba intervencije, postupak dodjele potpore koju provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i postupanje po žalbama na odluke Agencije za plaćanja. Klimatske promjene značajno utječu na promjenu uvjeta poljoprivredne proizvodnje, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i dalje kroz provedbu ove intervencije podizati svijest poljoprivrednika o potrebi prilagodbe klimatskim promjenama i potrebi za ugovaranjem osiguranja kako bi se ublažile posljedice šteta koje su posljedica sve učestalijih prirodnih nepogoda.

E-savjetovanja su dostupna na poveznicama:

Prijedlog pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu

Prijedlog pravilnika za provedbu intervenciju 76.01. Osiguranje poljoprivredne proizvodnje

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda