Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Promet

U dvije prometne nesreće proteklog tjedna nastradalo troje pješaka

  mup/vn           06.11.2023.         1334 pogleda
U dvije prometne nesreće proteklog tjedna nastradalo troje pješaka

Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je 40-godišnji pješak teško ozlijeđen, dogodila se u utorak oko 18,50 sati u Čađavici. Do prometne nesreće je došlo kada je 25-godišnji vozač teretnog vozila i poluprikolice, upravljajući vozilom po mokrom kolniku od kiše koja je padala, stražnjim dijelom poluprikolice udario u bicikl kojega je na bankini držao pješak. Pješak nije koristio reflektirajući prsluk niti bio označen nekim izvorom svjetlosti. Uslijed udara pao je na bankinu. Vozač je napustio mjesto događaja , ali je naknadno pronađen.

Dva pješaka su nastradala i u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, također oko 18,50 sati, u Mikleušu Vozač osobnog automobila (31), upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola (2,13 g/kg), nije prilagodio brzinu kretanja  uvjetima na cesti i naletio na dvije pješakinje koje su se kretale uz rub prometne trake. Ni one nisu koristile reflektirajuće prsluke ili bile označene nekim izvorom svjetlosti, i nisu se kretale nogostupom, kao prometnom površinom namijenjenom za kretanje pješaka. Uslijed udara je 46-godišnja pješakinja podignuta na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, nakon čega je pala na tlo, dok je 48-godišnja pješakinja od udarca pala na tlo. Osim na prisustvo alkohola u organizmu vozač je testiran i na prisustvo droge, a rezultat je bio pozitivan. Vozač je nakon udara u pješakinje napustio mjesto događaja prometne nesreće, na koje je pristigao naknadno.

Policija ponovno poziva sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti i  da obrate pozornost na pješake koji se kreću uz rub kolnika ili zadržavaju uz rub sa namjerom prelaska ceste.

Pješaci se u cilju povećanja vlastite sigurnosti, prije nego počnu prelaziti cestu upućuju da obavezno provjere mogu li cestu prijeći na siguran način, da obavezno koriste nogostup kao prometnu površinu namijenjenu za kretanje pješaka na svim prometnicama uz koje su izgrađeni, odnosno oprezno kretanje uz rub ceste uz koje nema nogostupa.   Isto tako se svi pješaci upućuju na korištenje svjetlije odjeće, odnosno reflektirajućih dijelova odjeće ili reflektirajuće prsluke prilikom kretanja kolnikom u noćnim uvjetima i uvjetima smanjene vidljivosti, odnosno korištenje različitih svjetiljki koje će ih osvjetljavati i na taj način postići da ih drugi sudionici u prometu vide.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet