Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Aktualnosti

U Donjoj Pištani gradi se Križ hrvatskim braniteljima

  Miroslav Minkila Milovuković           23.06.2013.         4839 pogleda
U Donjoj Pištani gradi se Križ hrvatskim braniteljima

Na inicijativu Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije - Orahovica u Donjoj Pištani počela je gradnja križa pod nazivom "Križ hrvatskih branitelja". Križ će biti posvećen svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

„Donja Pištana jedno je od mjesta na bivšoj prvoj crti obrane i gdje se je počela borba za slobodnu Hrvatsku i upravo zbog toga smo odlučili da ovaj križ postavimo na ovom mjestu", kažu orahovački branitelji liječeni od PTSP-a

Mjesni odbor Donja Pištana spremno se odazvao na poziv branitelja. „Kada su u pitanju hrvatski branitelji i uspomena na njihovu žrtvu, odmah smo se svi odazvali. Čast nam je da ćemo imati ovakav spomenik u našem mjestu  i da bar tom malom skromnom gestom zahvalimo hrvatskim braniteljima koji su stvorili slobodnu i neovisnu Hrvatsku", kaže predsjednik mjesnog odbora Donja Pištana Stjepan Troha.

Za sada veliku pomoć u izgradnji osim sredstava udruge u izgradnji svako na svoj način pomogli su Ministarstvo branitelja,Virovitičko-podravska županija, Grad Orahovica, Ciprijanović d.o.o. Beljevina, IGM Radlovac, PP Orahovica, klesar i teracer Branko Bokun, autoprijevoz Pavelić i Općina Sopje. 

Prva etapa radova je gotova,  nastavlja se dalje koliko će vremenske prilike dozvoliti. Križ s postoljem kada se završi biti će visok 4 metra,  služit će selu kao podsjetnik na žrtve u Domovinskom ratu.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

crni
23.6.2013. 20:00
Jel imaju građevinsku dozvolu?


Još iz kategorije Aktualnosti