Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Novinarstvo i mediji

U četvrtak u Virovitici gostuje novinar i književnik Drago Hedl

  vn           15.02.2015.         2188 pogleda
U četvrtak u Virovitici gostuje novinar i književnik Drago Hedl

Večer s Dragom Hedl naslov je tribine koja će u organizaciji portala Virovitica.net biti održana u četvrtak, 19. veljače 2015. godine u Češkom domu. Razgovarat će se o istraživačkom novinarstvu, lijepoj književnosti, krimićima i politici. Bit će predstavljene tri Hedlove knjige Glavaš - kronika jedne destrukcije, Donjodravska obala i Izborna šutnja.

Drago Hedl (rođen u Osijeku 24. siječnja 1950), istraživački je novinar, reporter, scenarist i književni kritičar. Završio je studij književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao književne kritike i eseje od 1969. Od 1980. je profesionalni novinar, a dobitnik je nagrade Knight International Journalism Award. U osječkome Glasu Slavonije bio je zaposlen od 1980. Glavni urednik tog lista je bio od 1986. do 1991. Istjeran je s tog mjesta oružanom akcijom HDZ pod zapovjedništvom Branimira Glavaša. Od 1991. do 1994. bio je osječki dopisnik i ratni reporter splitske Slobodne Dalmacije. Nakon toga se pridružio londonskome IWPR (Institutu za ratno i mirnodopsko izvještavanje) za koji je nekoliko godina vodio programe poučavanja mladih novinara s Balkana. Istodobno je i kasnije pisao za splitski Feral Tribune, i riječki Novi list. Bio je dugogodišnji suradnik američkoga Radija ‘’Slobodna Europa’’. Njegove članke su objavljivali mnogi istaknuti dnevnici i tjednici, među njima londonski The Guardian, The Times i züriški Die Wochenzeitung. Od 2008. je zaposlen u zagrebačkome Jutarnjem listu kao šef osječkog dopisništva i kao glavni "istraživački novinar" u listu. Autor je više knjiga, te filmskih scenarija, među kojima je i Vukovar – posljednji rez, u režiji Janka Baljka u srpsko-hrvatskoj koprodukciji 2006.

Moderator tribine je novinar i urednik portala Virovitica.net Goran Gazdek, o knjigama će govoriti književni kritičar Dario Grgić iz Osijeka, a ulomke iz romana Donjogradska obala i Izborna šutnja čitat će novinar Ivan Žada. Sve knjige moći će se kupiti po promotivnoj cijeni izdavača od 100 kuna (inače su 149, 140 i 129). U programu će sudjelovati Glazbena sekcija Ćeške besede Virovitica. Početak tribine je u 19:30 sati.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

slobodagovora
17.2.2015. 0:02
Nitko o nikome me može reći koliko može sam o sebi.
Sulejman veliki
16.2.2015. 23:54
Komentar "ha, ha, ha" ne dolikuje intelektualcu. Badava Bać Jozi diplone, badava mu obrzaovanje, badava mu naočitost kad u sebi nema ni malo ljudskosti Isprana mozga, odgajan u mržnji, vjerojatno u netolarntnij sredini nije nikakvo čudo da mu je lopovluk i ubijanje iz etničjih razloga nešto prirodno i normalno.
Lynx
16.2.2015. 23:47
@bać
od vas nisam niti očekivao kvalitetan komentar ni dobronamjeran...
mikeš
16.2.2015. 22:49
Raznolikost je dobro došla u bilo kojem obliku.
bać joza
15.2.2015. 20:49
Ha, ha, ha!
Autor Lj.R.W.
15.2.2015. 19:11
To je to! Preporučujem!


Još iz kategorije Novinarstvo i mediji