Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Aktualnosti

U četvrtak okrugli stol o prevenciji seksualnog uzmeniravanja među mladima

        20.09.2011.         1121 pogleda
U četvrtak okrugli stol o prevenciji seksualnog uzmeniravanja među mladima

U četvrtak, 22. rujna u 13 sati u „u prostorijama Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije  (Zvonimirov trg 2, Virovitica) bit će održan okrugli stol  „Potreba prevencije seksualnog uznemiravanja među mladima kroz obvezne edukacije"

 Okrugli stol organizira se kao jedna od aktivnosti u sklopu  projekta „Korak po korak" koji udruga S.O.S. telefon Virovitica provodi kao partnerska organizacija Ženske sobe iz Zagreba. Projekt je  financiran od strane Udruženih nizozemskih fondacija (Co-operating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe - CNF-CEE). Cilj projekta je povećanje znanja i senzibilizacija mladih, stručnjaka i javnosti o seksualnom uznemiravanju i rodnoj ravnopravnosti. Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je i  prikupljanje potpisa građana koji podržavaju inicijativu za uvođenje edukacija o nenasilju među mladima u srednje škole a koja će biti organizirana u Virovitici, Zagrebu, Pakracu i Sisku.

Izlagat će Desa Kolesarić (Seksualno uznemiravanje među mladima) i profesorica psihologije Jadranka Puzak (Posljedice seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja i važnost edukacije kao jednog od oblika prevencije).

Na okrugli stol pozvani su predstavnici srednjih škola, pravosuđa, centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra, učeničkog doma Virovitica,  psiholozi , ginekolog te predstavnici Grada Virovitice, Županije Virovitičko-podravske, Savjeta mladih grada i županije i Povjerenstva za ravnopravnost spolova županije i gradova.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti