Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Turizam

U četiri mjeseca deset tisuća posjetitelja Geo info centra Voćin

  ppp           09.06.2022.         906 pogleda
U četiri mjeseca deset tisuća posjetitelja Geo info centra Voćin

Otkako je u veljači otvoren za posjetitelje, Geo info centar u Voćinu, bilježi impresivan broj posjetitelja. Preko deset tisuća stranih i domaćih gostiju imalo je priliku upoznati fascinantnu povijest i sadašnjost Papuka kroz brojne multimedijalne te interaktivne postave. Jedan od najmodernijih visitor centara Hrvatske prostire se na 800 četvornih metara, a predstavlja jednu od vodećih atrakcija kojima Park prirode Papuk obiluje.

Čast da postane jubilarna posjetiteljica pripala je gospođi Gordani Miličević iz Jagodnjaka koja je upravo zbog Geo info centra po prvi puta na Papuku. Prilikom posjeta Voćinu posjetila je i Park šumu Jankovac, oduševljena je viđenim te je poručila da se na Papuk sigurno vraća.

"Ulaganja u turističku infrastrukturu neminovno su utjecala na veću posjećenost samoga Parka. Tijekom prvih šest mjeseci 2022. godine, bilježimo rast broja posjetitelja na svim lokacijama unutar Parka, što nas iznimno veseli. Od Park šume Jankovac, adrenalinskog parka i kamp odmorišta Duboka do interpretacijskog centra Kuće Panonskog mora u Velikoj, brojnim projektima, a naročito projektom Geo priče UNESCO geoparka, unazad četiri godine nastojali smo gostima i posjetiteljima ponuditi raznolik sadržaj s ciljem što boljeg predstavljanja iznimnog bogatstva kojega smo u mogućnosti kvalitetno prezentirati. Kulturna, geološka, povijesna, a osobito biološka i krajobrazna raznolikost Papuka temelj su turističke atraktivnosti kontinentalne Hrvatske i komparativna prednost na globalnom tržištu s kojega bilježimo sve više posjetitelja", poručuje ravnatelj Parka prirode Papuk i načelnik Općine Čačinci, Alen Jurenac.

Sadržaj koji omogućuje zadržavanje posjetitelja po nekoliko dana na području Papuka prepoznali su i posjetitelji, ali i privatni investitori koji ulažu u smještajne kapacitete. Porast popularnosti Papuka, odnosno uzdignuće iz turističkog potencijala u najposjećeniju kontinentalnu destinaciju, rezultiralo je i porastom cijena nekretnina na području Papuka.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam