Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Zabava

U budućoj knjižnici 4. HSLS-ov LAN PARTY

        27.06.2003.         3918 pogleda
U budućoj knjižnici 4. HSLS-ov LAN PARTY
Dodjela knjiga srednjoškolcima...VIROVITICA, 27. lipnja - Buduća Gradska knjižnica i čitaonica ponovno je ovoga vikenda okupljalište mladih zaljubljenika u kompjutorske igre. Počeo je 4. HSLS-ov LAN PARTY i to ovaj puta uz - kako bi se to političkim rječnikom reklo - "učešće političara". Dodjela knjiga srednjoškolcima...
Stotinjak mladih kompjutoraša pozdravili su, naime, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, dožupan (i predsjednik virovitičkog HSLS-a!) mr. Antun Mihoković i nacionalni potpredsjednik Mladeži HSLS-a Mario Festetić. Najavljena saborska zastupnica Đurđa Adlešić nije se pojavila zbog obveza u Saboru, ali je obećala doći na zatvaranje.
Dodjela knjiga srednjoškolcima...Ovakvo otvorenje druženja, kao i činjenica da je u prizemlju predstavljeno i nekoliko prodavača kompjutorske opreme, pokazuje da je HSLS-ov LAN PARTY otišao korak dalje i da je barem jedna stranka održala barem jedno predizborno obećanje: da ovo druženje koje je skromno započelo u prostorijama HSLS-a neće biti ugašeno kada se zatvore biračka mjesta.
Nakon što su "uglednici" pogledali kako izgleda mjesto gdje će se mladi družiti tri dana i noći, u Klubu "Time" održana je konferencija za novinare na kojoj je Mario Festetić govorio o HSLS-ovom viđenju položaja mladih u društvu i zalaganjem te stranke, osobito Mladeži HSLS-a, za njihove interese. Čuti se od njega moglo da je stav HSLS-a da moraju zastupati cijelu populaciju mladeži, a ne samo stranačke sudrugove što su, kaže, i dokazali zalažući se za stipendiranje studenata, prava homoseksualaca, a digli su svoj glas i protiv otpuštanja radnika "Borova". Govoreći o virovitičkom (i šire virovitičko-podravskom ogranku!) Mario Festetić je rekao da je tu dobar kadar s neiscrpnim idejama, čemu je najbolji dokaz i LAN PARTY.
Dodjela knjiga srednjoškolcima...Iskoristili smo mogućnost da nacionalnog potpredsjednika Mladeži HSLS-a pitamo i nešto o dogovoru njegove stranke sa HDZ-om, HSP-om i DC-om, da će, dok se ne riješi stanje u Osječko-baranjskoj županiji te stranke glasovati u Saboru samo za one odluke koje znače usklađivanje sa zakonodavstvom Europske unije. Na definiciju da je to novo "skretanje" HSLS-a udesno odgovorio je da je to "optužba koja ide s lijeve strane", a na konkretno pitanje o dogovoru rekao je da je to "odluka koja je na mjestu jer se u Osječko-baranjskoj županiji `siluje demokracija` i tu se mora djelovati". Na pitanje zašto se stranka nije više založila kada se u Virovitici "silovala demokracija" (slučaj Deskar, da podsjetimo zaboravne!), Festetić je ostao zatečen jer za taj slučaj nije niti čuo!
"Ne može se uspoređivati ovo u Osječko-baranjskoj županiji i ono što je bilo u Virovitici", `uskočili` su mu u pomoć virovitički kolege i s gorčinom i mi tu činjenicu moramo prihvatiti jer, očito, Virovitica još dugo neće imati značaj koje imaju druge sredine. Za razmisliti je samo tko je tomu kriv: drugi koji ne mogu shvatiti naš značaj ili mi sami!?

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zabava