Banner
Ugostitelji će od 15. veljače moći prodavati sve što imaju u ponudi
Lenart: Novim zakonom o sjemenu čini se šteta najslabijima
Oporba pozdravila popuštanje mjera, ali smatra to nedovoljnim
Za čak 75 posto porastao broj smrtnih ozljeda u građevinarstvu
Večernji list: Tisuće Hrvata žele po cjepivo u Rusiju
B.a.b.e. odgovorile Milanoviću - nećemo trivijalizirati temu seksualnog nasilja
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Suhopolje

U 2012. godini, Virovitičko-podravska županija gradit će osam škola

        23.02.2012.         1960 pogleda
U 2012. godini, Virovitičko-podravska županija gradit će osam škola

Po razvoju školstva, ulaganju u obrazovanje, stvaranju novih i boljih uvjeta za rad i pohađanja nastave djece, Virovitičko-podravska županija je zasigurno jedna od vodećih u Republici Hrvatskoj. U posljednje četiri godine, za mandata župana Tomislava Tolušića, Virovitičko-podravska župani na svom području izgradila ili temeljito obnovila 20 novih škola (Otrovanec, Velika Črešnjevica, Grabrovnica, Lozan, Stari Gradac, Veliko Polje, Brezovica, Rušani, Pčelić, Kozice, Slatina, Orešac, Crnac, Čađavačkom Lugu, Virovitici, Slatina, Mikleuš, Žlebine, Budakovac, Kladare), a izgrađeno je i pet novih sportskih dvorana (Špišić Bukovica, Gradina, Čačinci, Voćin i Mikleuš). No na tome Županije neće stati. Osim što se radi na novoj Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači, ove će se godine početi s izgradnjom još sedam novih škola te temeljitom obnovom Područne škole u Noskovačkoj Dubravi iz projekata EU Natura 2000. Uz novu školu u Ćeralijama koja je stradala u požaru, gradit će se i škole u: Gornjem Miholjcu, Lukaču, Starogradačkom Marofu, Rogovcu, Novoj Jošavi i Sedlarici.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

senior2
24.2.2012. 17:41
Neka župan kaže i za dvorane kojima se hvali kolili su krediti tih općina (navodno Gradina nema za plaće i za čistit snijeg kamoli za ostale funkcije) i jesu li to školske dvorane odnosno hoće li održavanje plaćati ministarstvo ili općine. I kredit za srednju školu Pitomača općine će teško otplaćivati.
Lako je graditi na dug. Pravo je dobiti potpore od države i predpristupnih fondova bespovratno što rade uspješni, a neuspješni uzimaju kredite.
guru
24.2.2012. 12:57
A što je srednjom školom u Pitomači za čije je zatvaranje financiske konstrukcije opčina Pitomača digla kredit od 10 000 000. kuna.
miško
24.2.2012. 9:39
Hvala Tomo, hvala Đuro! Ne mislim da sam otkrio toplu vodu (Imamo mi našeg župana koji uz potporu saborskog zastupnika Josipa Đakića za to zadužen), ali nikada nije na odmet podsjetiti na te promašene investicije.
Bilo bi dobro pogledati troškove održavanja tih škola, tome dodati troškove prijevoza koje vjerojatno dobivaju zaposlenici ako ne žive u tim selima, tome dodati troškove gradnje i pripreme za gradnju (natječaji, dokumentacija...) i troškove derneka prigodom otvaranja u šta treba uračunati plače i dnevnice vozača, minsitara i ostalih vladinih dužnosnika koji su ih u predizborne ili samopromidžbene svrhe otvaralipa sve to usporediti s troškovima koji prijevoza učenika u matične škole.
Jednoga dana ovaj model navodit će se kao školski primjer rasipništva i ulaganja u promašene i neučunkovite projekte.
senior2
24.2.2012. 9:30
I još nešto. Neka netko objavi broj djece po razredima u tim školama i broj djece u matičnim školama u istim razredima pa će sve biti jasno.
senior2
24.2.2012. 9:27
U osnovnoj školi Josip Kozarac u Slatini čija je područna škola Kozice prošle je godine u 3 odjela upisano ukupno 52 djece, ove godine još manje.
Logično pitanje trebali toj školi još učionica pa makr one bile dislocirane?
Naravno da ne treba, treba djecu voziti i povećati prije svega kvalitetu obrazovanja (ne jedan učitelj u 4 razreda) i naravno smanjiti troškove dodatnog grijanja održavanja i broja zaposlenih.
đuro strašni
24.2.2012. 6:39
čast miško,al ni ti nisi otkrio toplu vodu.....pa svi znamo o čemu se radi..pa treba prati prljav novac,jel tako?
Tomo
23.2.2012. 22:50
Bravo miško! Svaka čast na komentaru!
miško
23.2.2012. 22:16
To je kao nešto dobro? Kao nešto s čim se treba hvaliti? Pa pobogu ljudi gdje vi živite? I puno bogatije zemlje ne dozvoljavaju si luksuz da grade škole u mjestima s tek nekoliko učenika. Pogledajte kako to rade u skandinavskim zemljama. Učenike prevoze luksuzni i sigurni autobusi što je zantno jeftinije od gradnje škola u mjestima gdje nikada više neće biti veliki broj učenika.
A najtragičnije je što za otvaranje takvih objekata posuđujete učenike iz drugih škola!


Još iz kategorije SuhopoljeVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.