Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Crna kronika

Tužiteljica: Virovitička policija pet je godina istraživala KIO

  Silvana Perica/Večernji list           10.07.2010.         2819 pogleda
Tužiteljica: Virovitička policija pet je godina istraživala KIO

Priča o Darku Krmpotiću i Boži Ivičiću, direktorima i 51-postotnim vlasnicima KIO Keramike iz Orahovice, koji su, sumnja se, praktično novcem same tvrtke otplatili dionice, dobila je novi nastavak.

Naime, županijska državna odvjetnica u Bjelovaru Branka Merzić navodi kako se policija u Virovitici tim slučajem bavila punih pet godina! Bjelovarska tužiteljica demantira navode policije u tekstu objavljenom u Večernjem listu u petak, 9. srpnja pod naslovom "Uskok će istražiti blokadu imovine vlasnika KIO-a" da su nalazi revizije bili u ladici u Državnom odvjetništvu od 2008. godine.

- Policijska je uprava operativnu obradu u ovom predmetu radila od 2005. do srpnja 2010. godine kad je i podnesena prva kaznena prijava protiv vlasnika - tvrdi tužiteljica Merzić pa ističe i da je policija 2008. godine zaključila da nema elemenata kaznenog djela u radnjama odgovornih, ali su tužitelji tada od policije tražili dopunu kriminalističke obrade.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

dr. evil
11.7.2010. 21:38
Tema je KIO s Krmpotićem i društvom!
"Velika" je stvar da su otkrili da su novcem firme plaćali dionice iste firme koje je uzeo na kredit. Što se čudimo, pa gotovo svi su tako radili i u pravilu propali kao i radnici s njima. Sjetimo se slatinskog Gaja (A.Š., A.H., D.M. i onaj hercegovac iz Dugog sela). Njima ništa (i drugima) a ovog Krmpotića i Ivičića na stup srama. Kojeg li licemjerja i licemjerne politike!
Jedan je moj prijatelj govorio: "Dok je Crnobrnja bio direktor Gaja radnici su plaćali za nešto što će biti njihovo a dolaskom gore spomenute četvorke radnici su plaćali za nešto što nikada neće biti njihovo!" I naravno popušili!
anakonda
11.7.2010. 21:00
"Neko je nekom oteo ispred nosa vrijednu imovinu i tu je izgleda sukus stvari. "

to je poanta priće, podravka je prodala gradu koprivnici svoje odmaralište u pirovcu, a polančec je kasno za to saznao. Da je hdz prije saznao, nebi podravka prodala odmaralište već bi isto otišlo za kao jamstvo polančecu?????

I koprivnički div navodno na HFP-ovu popisu državnih poduzeća za prodaju
Država na proljeće prodaje svoj vlasnički udjel u Podravki?

Ime koprivničke prehrambene kompanije nalazi se na Popisu društava u državnom vlasništvu za moguću privatizaciju koji je jučer prihvatila Vlada, objavio je danas Jutarnji list informaciju iz neslužbenih izvora.

Mršić je žestoki protivnik izlaska države iz vlasništva u Podravki.

– Cijena dionica trenutačno je na najnižoj razini i država bi dobila oko 500 milijuna kuna. Dugoročno gledajući, država može dobiti mnogo više od dividende i poreza na dobit svake godine – ustvrdio je Mršić.

uskoro nebude niti podravke!!!!!!! hdz zna!!!!
tomislav
11.7.2010. 13:15
Ne znam tko je pitao građane Koprivnice slažu li se oni sa prodajom. Pa to je grad koji je za svoje potrebe mogao obnoviti odmaralište i imati fantatsično mjesto za odmor onih koji cijelu godinu nose na svojim leđima ekonomiju grada, onih koji celo leto rmbaju.
Bi li Vi privatno to prodavali ili bi obnovili pa tek onda razmislili o prodaji? Ili bi to proglasili javnim dobrom svih građana i nema prodaje?
Taj Mršić mrsi ko i svi njemu istog ranga političari. Bolje je da šuti s tom svojom pravnom retorikom. To su sitni mali province politikanti koji uzimaju kad im se ukaže prilika. Ništa ja tu ne vjerujem u neki sdp. Lopi gdje stigneš, to je ta formula koja u očlima njihovim žena čini te samoupravljače velikanima.
Neko je nekom oteo ispred nosa vrijednu imovinu i tu je izgleda sukus stvari.
pljuska
11.7.2010. 11:52
ma nije li ono neki bivši načelnik orahovačke policije postao SDP-ov saborski zastupnik?
anakonda
11.7.2010. 10:23
evo dokaza:
MUP: Nismo smijenili Mršićeva brata zbog osvete
BRAT koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, Gordan Mršić, ovog je tjedna smijenjen s mjesta ravnatelja Centra za kriminalistička vještačenja, a MUP tvrdi kako to nema nikakve veze s ovotjednim sukobom između ministra unutarnjih poslova i Državnog odvjetništva.
Podsjetimo, ministar Tomislav Karamarko izrazio je svoje sumnje da je koprivničko Državno odvjetništvo bilo pristrano kada je odbacilo kaznenu prijavu protiv koprivničkog gradonačelnika zbog prodaje odmarališta u Pirovcu. Mnogi smatraju kako je smjena njegova brata osveta za odbacivanje prijave.

ovo je hrvatska!!!!!!!!
anakonda
11.7.2010. 10:16
ovo je bit problema:
Novi ustavni suci i strah od politike
Zar je i članovima najviše institucije uspjeh u karijeri ispred osobne i profesionalne etike?

“Moje pravno mišljenje apsolutno je ovdje NEBITNO. Zato ga NEĆU izreći jer vi se, političari, na kraju uvijek dogovorite o svemu”, poručila je članovima Odbora Antonija Kovačić, jedna od kandidatkinja. Članica Odbora Vesna Pusić (HNS) navodno je uzviknula: “Ovo nije normalno da kandidati imaju takav strah od pitanja.” Rijetka je prilika da se slažem sa stavovima Vesane Pusić, a i sada se slažem samo s prvim dijelom njene reakcije gdje kaže “ovo nije normalno” jer uistinu nije normalno da kandidati za suca Ustavnog suda RH, po mnogočemu najviše institucije u državi, tako OTVORENO I JASNO svjedoče o tome kako im je uspjeh u KARIJERI ispred profesionalne i osobne etike.

Toliko ispred da su spremni javno govoriti kako je POLITIKA iznad Ustava i zakona ove zemlje. Kao da su se prijavili za ulazak u PARTIJU! Kao da se javno zalažu za neku mutiranu varijantu politike društvenog dogovaranja i samoupravnpog sporazumijevanja.

To je strah od onoga čemu su se pred Odborom poklonili – STRAHA od POLITIKE. U državi poput Hrvatske u kojoj je baš sve ispolitizarano taj strah je razumljiv, ali nije i ne smije biti razumljivo da osobe kojima taj strah upravlja pretendiraju na visoke dužnosti. Zašto? Zato što im NE možemo vjerovati da taj isti strah od politike neće RUKOVODITI njima kada kao suci Ustavnog suda budu donosili odluke. Jednako tako ostaje krajnje nerazumljivo da Odbor TAKVIM kandidatima daje zeleno svjetlo i Saboru predlaže njihov izbor.

ISTA SITUACIJA JE I U MUP-U.
tomislav
11.7.2010. 6:17
Ovo nešto dolazi do poremečaja odnosa između Tužilaštva i Policije. Trebalo bi policji dati da vrši tužiteljska ovlaštenja a tužiteljstvo ostaviti samo za najveći kriminal. Da ali tada se podrazumjeva nezavisnost sudstva koju će teško biti postići po smo opet nigdje.
Sve tako komplicirano za tako malu zemljicu od 4 mil a tek troškovi! Jel taj KIO uopće uspio zaraditi za tu policiju dok ga je policija obrađivala sve te godine, pitaju se mirni građani ( i mirna građanka Severna).


Još iz kategorije Crna kronika