Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Dossier Turudić

Turudićeva dilema:Ministarska fotelja ili sudski vrhunci?

  Gordan Stojić/Objektiv           07.03.2014.         1810 pogleda
Turudićeva dilema:Ministarska fotelja ili sudski vrhunci?

Medijski napisi da je HDZ predsjedniku Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Turudiću ponudio mjesto ministra pravosuđa u nekoj njihovoj budućoj Vladi, potaklo je niz pitanja. Prvo je da li je stranka išta nudila sucu i da li je on spreman prihvatiti tako nešto. Na naše je pitanje odgovorio: "Ništa ne želim govoriti za Objektiv jer vi ste smeće."

No, ako čovjek zanemari snažnu emotivnost i kočijaški riječnik visokog državnog dužnosnika, stvar nije jednostavna. Jer neki su zaključili da bi to mogla biti nagrada sucu kad je zbog mita koji je navodno Sanader od MOL-a primio, bivšeg premijera osudio nepravomoćno na deset godina robije. Na suđenju za FIMI mediju, gdje je opet na optuženičkoj klupi Sanader, zastupnik HDZ-a Vladimir Terešak, dao je do znanja na koji način se stranka nastoji obraniti od tvrdnji da je sudjelovala u izvlačenju novca iz državnih tvrtki.
"Sve je rađeno mimo stranačkog statuta. Sanader bi HDZ-u trebao vratiti sve što je ikad uzeo" rekao je Terešak na suđenju.

Da podsjetimo, FIMI medija je državnim poduzećima naplaćivala milijunske cifre za marketinške usluge, a većina novca poslije se vraćala i služila kao mito Sanaderu i njegovim najbližim suradnicima, ali i formirali crni stranački fondovi kojima su se prema potrebi koristili najviši dužnosnici. HDZ-u savršeno odgovara da se Sanadera percipira kao glavu malobrojne ekipe pljačkaša, a da pri tome nitko iz stranke ništa nije znao. Čak ni oni koji su u Sanaderovoj vladi sjedili na ministarskim mjestima. Tako bi se HDZ spasio od optužbe da je i sam sudjelovao u svemu. Utoliko im Turudićeva presuda može samo ići u korist.

Naravno, ako bi Turudić nakon eventualne pobjede HDZ-a bio spreman ući u političke vode, koji bi motiv za to imao? Jer on je u ovom trenutku najveća sudačka zvijezda na hrvatskom nebu.U medijima je dnevno prisutan barem koliko i Severina. Sudio je najpoznatije i najzanimljivije procese posljednjih godina i predsjednik je Županijskog suda. Može li ministarsko mjesto biti privlačnije od ovih sudačkih vrhunaca?

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

francek
7.3.2014. 8:31
Gospodo lešinari !
Ostavite čovjeka na miru . Ako nemate o čemu pisati, pokušajte pronaći u Sloveniji širokogrudnog Mesićevog prijatelja koji će i vama kupiti bar jedan stan.......


Još iz kategorije Dossier Turudić