Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Turizam

Turističko-gastronomska manifestacija - 2. državna kobasijada u Pečuhu

        19.04.2016.         1638 pogleda
Turističko-gastronomska manifestacija - 2. državna kobasijada u Pečuhu

U Pečuhu, u županiji Baranja u Mađarskoj, pod visokim pokroviteljstvom Vesne Haluga, generalne konzulice RH u Pečuhu i Ivana Gugana, predsjednika Hrvatske državne samouprave, 15. travnja, održana je turističko-gastronomska manifestacija - 2. hrvatska državna kobasijada, jedna od najvećih manifestacija Hrvata u Mađarskoj Manifestaciju su organizirali Hrvatska državna samouprava, Kulturno-prosvjetni centar i odmaralište Hrvata u Mađarskoj, te Hrvatska samouprava Pečuha.

 .Svoje proizvode predstavilo je 88 sudionika, a među njima, posredstvom Odsjeka za turizam Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i 10 predstavnika iz Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije koji su, na ocjenjivanje dali 12 uzoraka domaćih mesnih proizvoda, čija izuzetna kvaliteta je potvrđena dodjelom 4 srebra i 8 bronci.

U kategoriji kobasica, dva srebra osvojila je Mesnica „Šuvak“ iz Gradine, a jedno Slavko Rajnović iz Virovitice, dok su broncu osvojili: Marina Subota iz Grubišnog Polja, Vedran Stoček iz Pakraca, Zlatko Đurđević i Ivan Ojurović iz Virovitice, te Zvonko Subota iz Grubišnog Polja.

 U kategoriji salama, srebro je osvojio Nikola Gomerčić iz Virovitice, a bronce: Mesnica „Šuvak“ iz Gradine, Ivan Obrovac iz Virovitice i Marijan Brlek iz Suhopolja.

 U kulturnom dijelu, iz Mađarske je sudjelovao KUD „Ladislav Matušek“ iz Kukinja, a iz Hrvatske, tamburaški sastav Džentlmeni iz Osijeka.

 Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu čestitala je Jozi Solga, inicijatoru ove manifestacije i organizatorima, te zahvalila svim sudionicima, a osobito predstavnicima iz Hrvatske na sudjelovanju

 Manifestaciji su prisustvovali i govorili u prigodi svečanosti otvorenja: Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu, Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave i Laszlo Ori, zamjenik gradonačelnika Pečuha, te Mišo Hepp, glasnogovornik Hrvata u Mađarskom parlamentu.
Iz Hrvatske, manifestaciji su prisustvovali predstavnici grada Samobora, po čijem konceptu je organizirana i ova manifestacija u Mađarskoj, Ivan Pal, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije sa suradnicima, te predstavnici Odsjeka za turizam HGK – Županijske komore Virovitica.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.