Beroš: Situacija s koronavirusom stabilna i dobra, ali naglašavam oprez
Kuća ljudskih prava: Odluka Visokog prekršajnog suda u suprotnosti s Ustavom RH
Na HRT-u završen projekt Škola na Trećem
Goldstein: Odluka suda nije utemeljana na liberalno-demokratskim osnovama
Bernardić: Plenković huška neovisne institucije na SDP
Marić: Nadam se konstruktivnoj kampanji, priželjkujem gospodarske teme
Platforma Dosta pljačke: Za ozbiljnu borbu protiv korupcije

  Prosvjeta

Trodnevni kamp za STEM nadarene učenike

  Petar Žarković/glasslavonije.hr           04.03.2018.         1185 pogleda
Trodnevni kamp za STEM nadarene učenike

U Informativno-edukativnom centru Dravska priča u Noskovcima otvoren je trodnevni kamp za učenike srednjih škola uključenih u projekt „Budi STEMpatičan“, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, a koji uključuje 21 školu partnera. Ukupna vrijednost projekta je 926.091,10 kuna (s PDV-om) i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

U Dravskoj priči se ostvaruje projektna aktivnost pod nazivom Provedba STEM izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti za STEM talentirane i darovite učenike. U radu šest radionica sudjeluju učenici i profesori Gimnazije Petra Preradovića Virovitica i obrazovnog programa opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina, kojima je dobrodošlicu u Dravsku priču poželjela ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo.

Otvarajući službeno kamp, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac posebno je izrazila zadovoljstvo što je Virovitičko-podravska županija na čelu sa županom Igorom Androvićem dobila mogućnost sudjelovanja u projektu na državnoj razini, jer smo su dvije županije dobile sredstva za ovakav projekt. Pročelnica Šerepac najavila je i drugi kamp za učenike osnovnih škola, zahvalila se Institutu Ivo Pilar i Razvojnoj agenciji VIDRA na sudjelovanju u projektu, a profesorima i učenicima na odazivu.
Prema riječima znanstvenog savjetnika u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu Josipa Burušića, Virovitičko-podravska županija jedna je od županija u kojima se mnogo radi na unaprjeđivanju obrazovanja i rada škola pa će i radionice o STEM aktivnostima s vrhunskim nastavnicima trenerima za sve biti vrlo korisno iskustvo.

Na programu kampa su radionice iz područja robotike i napredne informatike (Sastavi i udahni život vlastitom robotu, Natjecanje robota u obavljanju različitih zadataka), prirodoslovlja (Atomske jezgre, svuda oko nas, Kemija – što manje to bolje, Struja bez dinosaura), te profesionalnog usmjeravanja (Koji su moji interesi i što je najbolje za mene u budućnosti). Radionice vode ugledni stručnjaci Tomislav Jagušt s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Milivoj Uroić, Nikola Biliškov i Marin Vukšić iz Instituta Ruđer Bošković te Mirta Blažev iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.