Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Tristo tisuća kuna za najbolje originalne obrtničke proizvode

        09.04.2013.         1433 pogleda
Tristo tisuća kuna za najbolje originalne obrtničke proizvode

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka objavile su danas javni natječaj za dodjelu donacije „Moj motiv 2.0." namijenjen hrvatskim obrtnicima za realizaciju projekata u kojima su uspješno spojeni tradicionalna obrtnička proizvodnja i suvremeni dizajn. Cilj je natječaja, koji je s velikim uspjehom realiziran prošle godine, potaknuti osmišljavanje novih proizvoda temeljenih na originalnosti i inovativnosti te prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici, odnosno onih koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća.

Na predstavljanju natječaja „Moj motiv 2.0." održanom u prostorima Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu sudjelovali su Violeta Jelić, Glavna tajnica HOK-a, Daniela Roguljić Novak, članica uprave Zagrebačke banke, Željko Vrbanus, predsjednik Odbora za tradicijske i umjetničke obrte HOK-a i Mladen Orešić, profesor  s Odsjeka za dizajn Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. 

„Projekti aktivnog poticanja proizvodnje i poduzetništva s rezultatima i uspjesima koje su polučili prošle godine jasno pokazuju smjer u kojem kao gospodarstvo možemo i moramo ići. Zadovoljni smo što i ove godine obrtnici imaju priliku hrvatskoj javnosti pokazati dosege svojih proizvodnih radionica, ali isto tako što imamo priliku pokazati koji su potencijali povezivanja dvaju komplementarnih, ali nažalost još uvijek nedovoljno povezanih struka kao što su proizvodno obrtništvo i dizajn. U sklopu ovogodišnjeg natječaja još je veći naglasak na edukativnom karakteru samog natječaja jer u suradnji sa Zagrebačkom bankom u većini županijskih središta za obrtnike organiziramo i radionice o izradi poslovnih planova.", istaknula je Glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić.

„Iznimno mi je drago da nakon izvrsnog prošlogodišnjeg natječaja ove godine nastavljamo s natječajem 'Moj motiv 2.0.' koji nudi mogućnost hrvatskim obrtnicima ali i dizajnerima da pokažu javnosti svoje originalne proizvode koji u sebi objedinjavaju tradicijske obrtničke tehnike i suvremenost. Zagrebačka banka vjeran je partner obrtnicima, i uistinu smo ponosni na našu uspješnu suradnju. Pružajući im potporu, podupiremo domaću proizvodnju, čuvamo radna mjesta, ali i gradimo svoj identitet. Jedan od koraka upravo u tom pravcu natječaj je 'Moj motiv 2.0.' koji danas započinje", izjavila je ovom prigodom članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak.

Najuspješnije projekte odnosno proizvode koji na suvremeni način komuniciraju vrijednosti hrvatskog tradicijskog obrtništva i kulture odabrat će stručna Komisija, te će najboljih deset prijedloga ući u drugi krug natječaja u kojem će javnost za njih moći glasati na društvenoj mreži Facebook. Iznos donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 100.000 kuna za prvonagrađeni, 85.000 kuna za drugonagrađeni i 65.000 kuna za trećenagrađeni prijedlog. Također, Komisija će najboljem projektnom prijedlogu po svojem izboru dodijeliti 50.000 kn posebne nagrade, a dobitnik će biti objavljen tek po završetku glasanja na Facebooku, odnosno u trenutku kad budu poznati dobitnici prvih triju donacija.

Projektni prijedlozi mogu biti na temu ''Dom i prostor'' (oprema stola, predmeti za kućanstvo i za opremu interijera, oprema okućnice, vrta i eksterijera), ''Odjeća, obuća i nakit'' (predmeti od tekstila, vune, kože, krzna, metala, stakla, papira i ostali) i ''Poslovna oprema i darovi'' (raznovrsni materijali).

Na natječaj „Moj motiv 2.0." mogu se prijaviti svi obrtnici sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Natječajna dokumentacija za sve sudionike treba sadržavati prototip proizvoda, poslovni plan i pristupnicu dostupnu na internetskim stranicama Hrvatske obrtničke komore (www.hok.hr) i Zagrebačke banke (www.zaba.hr), gdje svi zainteresirani mogu pronaći i dodatne detalje o  načinu prijave za natječaj. Rok za predaju prijava je 15. rujna 2013. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo