Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Virovitica

Trinaest novih stipendista

  virovitiac.hr           04.01.2022.         2091 pogleda
Trinaest novih stipendista

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je u utorak ugovore s trinaest studenata deficitarnih zanimanja o dodjeli stipendija u akademskoj 2021./2022. godini. Stipendije su dobilo troje studenata prve i deset studenata druge i viših godina studija.

„Želimo mlade potaknuti da prilikom upisivanja fakulteta biraju one koji možda jesu teži, ali koji će im donijeti siguran posao. Virovitica se razvija i potreba za visoko obrazovanim kadrom medicinske struke, IT sektora, građevinara i slično je sve veća. Želja nam je da se mladi po završetku obrazovanja vrate u rodni grad i ovdje pronađu svoju egzistenciju“, rekao je gradonačelnik Kirin.

Stipendije su dobili Nika Kocijan, Tamara Đaković, Jakov Ferenčević, Nives Čizik, Dominik Blažević, Barbara Kunkić, Lucija Gorički, Leona Zečević, Mateja Horvatinović, Barbara Rajak, Iva Slavić, Iva Foret i Anamarija Plečić.

Za stipendije je u gradskom proračunu za 2022. godinu osigurano 450 tisuća kuna, a iznos stipendija je 800 kuna mjesečno. U sustavu stipendiranja sada je ukupno 43 studenata deficitarnih zanimanja. Deficitarna zanimanja u Virovitici su stručnjaci tehničkih smjerova, radnici ustanova kulture i nastavnici osnovnih i glazbenih škola.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica