Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  SDP

Tribina SDP-a u Orahovici: SDP siguran koalicijski partner svakome kome je cilj opće dobro, prosperitet grada ili općine

  vn           23.12.2018.         2859 pogleda
Tribina SDP-a u Orahovici: SDP siguran koalicijski partner svakome kome je cilj opće dobro, prosperitet grada ili općine

Svaka radnica i svaki radnik u Republici Hrvatskoj zaslužuju sigurno i kvalitetno radno mjesto i poštenu plaću za svoj rad s kojom mogu dostojanstveno živjeti i planirati svoj život u Hrvatskoj. Ostanka u Hrvatskoj, bez povećanja plaća, nema.

Jedna je to od poruka koje su upućene na SDP-ovoj tribini u Orahovici u dvorani bivšeg kina u predstavljanju SDP-ovog Plana za rast plaća koji je prezentirao Ivo Jelušić, član predsjedništva Socijaldemokratske partije Hrvatske.

Cjelodnevno druženje s građanima počelo je još u rano dopodne ispred hotela Ružica grad dijeljenjem prigodnih aranžmana za Božićne blagdane. Od 11,30 održana je zajednička sjednica Županijskog odbora te Gradskog odbora SDP Orahovica na kojoj su bili predsjednik SDP-a Davor Bernardić, dr Saša Srića, voditelj SDP-ove Koordinacije za javnozdravstvene akcije i član Savjeta za zdravstvo te Ivo Jelušić, član predsjedništva.

Raspravljalo se o unutarstranačkoj problematici, pripremama za Europarlamentarne izbore. Poseban naglasak bio je na funkcioniranju lokalne samouprave u Novoj Bukovici, Slatini i Orahovici gdje je su SDP-ovci nositelji ili sudionici vladajuće strukture. Zaključak zajedničkog djelovanja u partnerstvu s drugim strankama i listama u tim mjestima je da je SDP siguran koalicijski partner svakome kome je cilj opće dobro, prosperitet grada ili općine.

Predsjednik županijskog SDP-a Mate Vukušić podvukao je kako je napredak u tim sredinama očit te da ljudi SDP-a imaju slobodu odlučivanja u svojim sredinama a kako bi sve bilo zakonito i transparentno i u interesu mještana i građana socijaldemokrati se drže zacrtanog plana: NULTA stopa tolerancije prema kriminalu, nepotizmu i korupciji.

Predsjednik SDPH Davor Bernardić iznio je zadovoljstvo radom ove županijske organizacije i aktivnostima članova na nacionalnoj razini. S uvjerenjem u dobar rezultat na EU Izborima u svibnju zaželio je svim članicama i članovima kao i svim građankama i građanima Orahovice sretne blagdane te uspješnu i sretnu Novu 2019. godinu.

Od 13 sati nastavilo se tribinom na kojoj je, uz već naprijed navedenog, Ivu Jelušića s prezentacijom Plana za rast plaća, SDP-ovu reformu Za zdravstvo na zdravim nogama iznio doktor Saša Srića, već četvrtu godinu uzastopno proglašen najboljim pulmologom u Republici Hrvatskoj.

"Zdravlje je jedna od temeljnih društvenih vrijednosti i ključni preduvjet kvalitete života svakog pojedinca, ali i gospodarskog i općeg razvoja društva. Zdravlje predstavlja temeljno pravo svih građanki i građana Republike Hrvatske, a mi kao socijaldemokrati težimo razvijanju takvog zdravstvenog sustava koji će biti prijatelj i pacijentu i zdravstvenom radniku" istaknuo je dr Srića. Naglasio je kako je nedopustivo, u uređenom zdravstvenom sustavu, kakav u RH danas nije, da se često dešavaju incidenti sa smrtnim posljedicama poput onih u Metkoviću, Splitu i još nekim sredinama.

Veliki broj pitanja građana po ovim dvjema temama jasan je pokazatelj da se od SDP-a očekuju kvalitetna rješenja kao i spremnost za preuzimanje odgovornosti za vođenje države koju HDZ-ova Vlada vodi u smjeru kojeg ne podržava skoro tri četvrtine građana.

Radni dio subotnjeg dana zaključen je zajedničkim grah-domjenkom s građanima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SDP