Banner
Ugostitelji će od 15. veljače moći prodavati sve što imaju u ponudi
Lenart: Novim zakonom o sjemenu čini se šteta najslabijima
Oporba pozdravila popuštanje mjera, ali smatra to nedovoljnim
Za čak 75 posto porastao broj smrtnih ozljeda u građevinarstvu
Večernji list: Tisuće Hrvata žele po cjepivo u Rusiju
B.a.b.e. odgovorile Milanoviću - nećemo trivijalizirati temu seksualnog nasilja
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  SDP

Tribina SDP-a u Orahovici: SDP siguran koalicijski partner svakome kome je cilj opće dobro, prosperitet grada ili općine

  vn           23.12.2018.         2432 pogleda
Tribina SDP-a u Orahovici: SDP siguran koalicijski partner svakome kome je cilj opće dobro, prosperitet grada ili općine

Svaka radnica i svaki radnik u Republici Hrvatskoj zaslužuju sigurno i kvalitetno radno mjesto i poštenu plaću za svoj rad s kojom mogu dostojanstveno živjeti i planirati svoj život u Hrvatskoj. Ostanka u Hrvatskoj, bez povećanja plaća, nema.

Jedna je to od poruka koje su upućene na SDP-ovoj tribini u Orahovici u dvorani bivšeg kina u predstavljanju SDP-ovog Plana za rast plaća koji je prezentirao Ivo Jelušić, član predsjedništva Socijaldemokratske partije Hrvatske.

Cjelodnevno druženje s građanima počelo je još u rano dopodne ispred hotela Ružica grad dijeljenjem prigodnih aranžmana za Božićne blagdane. Od 11,30 održana je zajednička sjednica Županijskog odbora te Gradskog odbora SDP Orahovica na kojoj su bili predsjednik SDP-a Davor Bernardić, dr Saša Srića, voditelj SDP-ove Koordinacije za javnozdravstvene akcije i član Savjeta za zdravstvo te Ivo Jelušić, član predsjedništva.

Raspravljalo se o unutarstranačkoj problematici, pripremama za Europarlamentarne izbore. Poseban naglasak bio je na funkcioniranju lokalne samouprave u Novoj Bukovici, Slatini i Orahovici gdje je su SDP-ovci nositelji ili sudionici vladajuće strukture. Zaključak zajedničkog djelovanja u partnerstvu s drugim strankama i listama u tim mjestima je da je SDP siguran koalicijski partner svakome kome je cilj opće dobro, prosperitet grada ili općine.

Predsjednik županijskog SDP-a Mate Vukušić podvukao je kako je napredak u tim sredinama očit te da ljudi SDP-a imaju slobodu odlučivanja u svojim sredinama a kako bi sve bilo zakonito i transparentno i u interesu mještana i građana socijaldemokrati se drže zacrtanog plana: NULTA stopa tolerancije prema kriminalu, nepotizmu i korupciji.

Predsjednik SDPH Davor Bernardić iznio je zadovoljstvo radom ove županijske organizacije i aktivnostima članova na nacionalnoj razini. S uvjerenjem u dobar rezultat na EU Izborima u svibnju zaželio je svim članicama i članovima kao i svim građankama i građanima Orahovice sretne blagdane te uspješnu i sretnu Novu 2019. godinu.

Od 13 sati nastavilo se tribinom na kojoj je, uz već naprijed navedenog, Ivu Jelušića s prezentacijom Plana za rast plaća, SDP-ovu reformu Za zdravstvo na zdravim nogama iznio doktor Saša Srića, već četvrtu godinu uzastopno proglašen najboljim pulmologom u Republici Hrvatskoj.

"Zdravlje je jedna od temeljnih društvenih vrijednosti i ključni preduvjet kvalitete života svakog pojedinca, ali i gospodarskog i općeg razvoja društva. Zdravlje predstavlja temeljno pravo svih građanki i građana Republike Hrvatske, a mi kao socijaldemokrati težimo razvijanju takvog zdravstvenog sustava koji će biti prijatelj i pacijentu i zdravstvenom radniku" istaknuo je dr Srića. Naglasio je kako je nedopustivo, u uređenom zdravstvenom sustavu, kakav u RH danas nije, da se često dešavaju incidenti sa smrtnim posljedicama poput onih u Metkoviću, Splitu i još nekim sredinama.

Veliki broj pitanja građana po ovim dvjema temama jasan je pokazatelj da se od SDP-a očekuju kvalitetna rješenja kao i spremnost za preuzimanje odgovornosti za vođenje države koju HDZ-ova Vlada vodi u smjeru kojeg ne podržava skoro tri četvrtine građana.

Radni dio subotnjeg dana zaključen je zajedničkim grah-domjenkom s građanima.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije SDP



Virovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.